Thibau Nys voert bisnummer op in Ronde van Vlaams-Brabant

  2 op 2 voor Nys in de Ronde van Vlaams-Brabant.

  Thibau Nys heeft de smaak te pakken in de Ronde van Vlaams-Brabant. Na gisteren zijn eerste profzege te hebben geboekt, gaf de 18-jarige renner ook vandaag iedereen het nakijken in de sprint. Dankzij zijn overwinning verstevigt Nys zijn leidersplaats in het algemene klassement.

  De 2e etappe in de Ronde van Vlaams-Brabant was op papier opnieuw een prooi voor de sprinters. 

   

  Na zijn overwinning in de openingsrit mocht Thibau Nys vandaag met de gele leiderstrui van start gaan. De renner van Baloise Trek Lions was er dan ook op gebrand om zijn klassement met hand en tand te verdedigen.

   

  Het vlakke parcours in Goetsenhoven verleidde verschillende renners om een vlucht op poten te zetten, maar zonder al te veel succes. Het peloton maakte zich na 139 kilometer op voor de sprint.

   

  In die massasprint was het uiteindelijk Thibau Nys die opnieuw aan het langste eind trok. Het jonge talent wist zich goed te positioneren in de laatste hectometers en bolde met een fietslengte voorsprong als eerste over de streep.