Mooiste Europese goal? Deze omhaal haalt het voor treffer tegen Rode Duivels

  Mehdi Taremi pakte uit met een heerlijke omhaal tegen Chelsea.

  De heerlijke omhaal van Mehdi Taremi in de Champions League tegen Chelsea is verkozen tot UEFA-goal van het seizoen. De Iraanse aanvaller van Porto haalde met zijn kunststukje meer stemmen dan twee goals met een (zuur) Belgisch randje. 

  Taremi bezorgde Porto een spectaculaire overwinning in de kwartfinales tegen Chelsea met een nog spectaculairder doelpunt. Zijn omhaal werd in de terugwedstrijd wel nog ongedaan gemaakt door Chelsea, de latere eindwinnaar van het kampioenenbal.

   

  Een troostprijs voor Taremi: zijn doelpunt werd verkozen tot knapste goal van de UEFA-competities afgelopen seizoen. Hij kreeg ongeveer 600.000 stemmen meer dan twee doelpunten met een Belgisch tintje.

   

  De krul van Lorenzo Insigne tegen de Rode Duivels in de kwartfinale van het EK eindigde op de tweede plek. De aanvaller bracht Italië op een dubbele voorsprong tegen België met zijn afstandsschot.

   

  Kemar Roofe (ex-Anderlecht) mag het podium vervolledigen. Hij pakte in de groepsfase van de Europa League uit met een onwaarschijnlijk doelpunt vanaf 50 meter tegen Standard.

  Het podium in beeld:

  1. De omhaal van Tarmi

  2. De krul van Insigne

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  3. Het afstandsschot van Roofe