32 jaar na datum eist Hillsboroughramp nog een slachtoffer

  Maar liefst 96 fans lieten in 1989 het leven bij de Hillsborough-ramp. Daar is sinds gisteren nog een 97e slachtoffer bijgekomen. Liverpool-fan Andrew Devine is 32 jaar na datum overleden aan zijn verwondingen.

  32 jaar geleden voltrok zich een van de grootste rampen in de Engelse voetbalgeschiedenis. 

   

  Tijdens de halve finales in de FA Cup tussen Nottingham en Liverpool in het stadion van Sheffield Wednesday ontstond een paniekreactie in het stadion. Die leidde tot een stormloop bij de supporters. 96 Liverpool-fans lieten het leven. 

   

  Daar is nu nog een 97e slachtoffer bijgekomen. Liverpool-fan Andrew Devine is gisteren op 55-jarige leeftijd overleden aan de verwondingen die hij opliep tijdens het drama.

   

  Devine hield "levensveranderende blessures" over aan de ramp. De dokters gaven hem in eerste instantie niet langer dan een half jaar. Devine bleef echter nog 32 jaar in leven en is uiteindelijk 55 jaar geworden, zo maakten zijn familie en Liverpool vandaag bekend.