Genk loopt een blauwtje in oefenwedstrijd tegen RWDM

  Paul Onuachu (archief) kijkt ontgoocheld.

  De terugkomst van de internationals heeft Genk niet geholpen in een oefenwedstrijd tegen RWDM. De bekerwinnaar ging met 1-3 onderuit tegen de tweedeklasser.

  Genk droomt van de Champions League, maar dan moet het wel in twee wedstrijden voorbij Sjachtar Donetsk (3 en 10 augustus). Geen eenvoudige opdracht, dus wil de bekerwinnaar al zo veel mogelijk matchritme opdoen.

   

  Vrijdag staat al de tweede competitiewedstrijd op het programma tegen KV Oostende, tussendoor plande Genk een oefenwedstrijd tegen 1B-club RWDM. Vooral om Kristian Thorstvedt, Carlos Cuesta en Daniel Munoz, die terug zijn van wat vakantie na de internationale break, warm te laten draaien.

   

  Maar een slappe eerste helft brak Genk zuur op. RWDM verraste de bekerwinnaar met 1-3. De Limburgers zullen thuis tegen Oostende vertrouwen moeten tanken voor hun eerste Europese opdracht.