Rusland pakt goud in teamfinale turnen na nagelbijtende laatste rotatie

  Nagelbijten was het vandaag in de turnzaal voor de teamfinale bij de mannen. Het bleef tot de allerlaatste rotatie bijzonder spannend, maar Rusland (onder neutrale vlag) trok uiteindelijk aan het langste eind. Japan pakt het zilver voor China dat met brons aan de haal gaat. 

  Met nog 1 rotatie te gaan, kon het nog enkele kanten uit voor de gouden medaille. Rusland had de beste papieren met slechts een voorsprong van 0.64 op China, maar zag hoe Daiki Hashimoto met een uitstekende oefening op de proppen kwam op de rekstok. De 19-jarige Japanner haalde een score van 15.1 waardoor Japan nog over China sprong. 

   

  Na 2 mindere Russische vloeroefeningen was het aan Nikita Nagorny om de puntjes op de i te zetten en dat deed hij ook met een score van 14.666. De Russen en Japanners keken met grote ogen en veel spanning naar het scorebord. Om uiteindelijk Rusland als winnaar uit de bus te zien komen. Het verschil: slechts een score van 0.103 punten.

  Na 25 jaar weer goud voor Rusland in teamfinale

  De Russische mannen, derde in de kwalificaties, behaalden voor het eerst sinds 1996 olympisch goud. Rusland sprokkelde 262.500 punten, Japan 262.397 punten en China 261.894 punten. Nikita Nagorny, Artoer Dalalojan, David Beljavski en Denis Abljazin zorgden voor de gouden medaille. 


  Morgen staat de teamfinale bij de vrouwen op het programma, met Nina Derwael, Maellyse Brassart, Lisa Vaelen en Jutta Verkest voor België.  

  Russische mannen winnen de teamfinale in het turnen na spannende slotfase

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.