Het zit in de familie: broer en zus Abe pakken beiden judogoud

  Een mooi verhaal op de Olympische Spelen voor de familie Abe. Hifumi Abe en Uta Abe pakten beiden een gouden plak in het judo. En dat amper enkele minuten na elkaar. Dat het dan ook nog eens in eigen land gebeurt, maakt het familiegeluk des te groter.

  Hifumi Abe was als tweevoudig wereldkampioen een van de favorieten in zijn klasse tot 66 kilogram. En hij maakte die rol ook waar. Hij veroverde in eigen land goud door in de finale de Georgiër VVazja Margvelasjvili te kloppen.

   

  Zijn zus Uta stond aan de rand van de tatami te juichen. Zij kon naar de kamp van haar broer gaan kijken omdat ze net daarvoor zelf in actie was gekomen. En ook zij pakte goud. De 21-jarige was de primus in de klasse tot 52 kilogram.

   

  Broer en zus Abe hebben dus de hooggespannen verwachtingen waargemaakt en schonken het gastland twee gouden medailles op dezelfde dag.

  Kijk naar de finale van Hifumi Abe

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Kijk naar de finale van Uta Abe

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.