Jongste deelneemster Hend Zaza (12) kan niet stunten tijdens kwalificaties tafeltennis

  Geen stunt voor Hend Zaza (12).

  De piepjonge Syrische tafeltennisster Hend Zaza is er niet in geslaagd om te stunten op de Olympische Spelen in Tokio. Zaza, amper 12 jaar oud, verloor zaterdag in de eerste ronde tegen de Oostenrijkse Jia Liu in vier sets.

  Zaza ging in Tokio met 4-11, 9-11, 3-11 en 5-11 ruimschoots onderuit tegen de Oostenrijkse Jia Liu. Door die nederlaag is de tiener direct uitgeschakeld in de voorronde.

   

  Met haar twaalf jaar is Zaza de jongste atlete op de Spelen sinds de Roemeense kunstschaatsster Beatrice Hustiu. Zij was 11 jaar tijdens de Winterspelen van 1968.

   

  "Dit zijn mijn eerste Spelen en ik zal hard werken om de volgende keer een beter resultaat te behalen", zei Zaza in een verklaring aan de Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF). "Ik hoopte een wedstrijd te winnen, maar ik kwam tegen een ervaren tegenstandster te staan. Het is een goede les voor mij."

  Melissa Tapper eruit in het dubbelspel, Partyka stoot wel door

  De Australische Melissa Tapper (31) slaagde er niet in om samen met haar landgenote en dubbelpartner Heming Hu om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Ze verloren in 4 sets van de Françaises Emmanuel Lebesson en Jia Nan Yuan.

   

  De prestatie van Melissa Tapper is buitengewoon knap aangezien ze naast de Olympische Spelen ook geselecteerd is voor de Paralympische Spelen van volgende maand. Tapper heeft een verlamming aan haar rechterarm. 

   

  De Olympische Spelen zitten er nog niet op voor de Australische, ze komt op 1 augustus met haar landgenotes nog in actie op het landentoernooi tegen Duitsland.

   

  De Poolse Natalia Partyka is ook actief op de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen, ze werd geboren zonder rechteronderarm. Partyka won haar wedstrijd in het enkelspel van de Australische Michelle Bromley met 11-3, 11-5, 11-5, 11-7.