Rit in Ronde van Wallonië tussen Verviers en Herve geannuleerd door noodsituatie

  De situatie in Verviers is verschikkelijk.

  De tweede etappe van de Ronde van Wallonië, tussen Verviers en Herve, is geannuleerd door de overstromingen in de regio. De stad Herve heeft, in overleg met de organisator van de Ronde van Wallonië, beslist om de rit van overmorgen niet door te laten gaan. De Ronde van Wallonië begint morgen.

  "Helaas kan Herve geen optimale omstandigheden garanderen voor dit internationaal gerenommeerde wielerevenement", geeft het gemeentebestuur van Herve als uitleg.

   

  "De brandweer, de politie, de gemeentearbeiders en de civiele bescherming zijn al bijna een week lang druk bezig in de getroffen gemeenten. Er wordt gezocht naar slachtoffers, straten worden vrijgemaakt en de beschadigde huizen worden beveiligd. Dit is een tijd voor wederzijdse hulp en solidariteit."

   

  Koersorganisator Christophe Brandt sluit zich aan bij de beslissing. "Wij blijven solidair met de slachtoffers van de barre weersomstandigheden die vooral het oosten van België hebben getroffen, en sluiten ons aan bij de beslissing om de 2e af te gelasten. De prioriteit is vandaag inderdaad solidariteit."

   

  Sowieso was ook al duidelijk dat vertrekken in Verviers niet mogelijk was, gaf de organisatie mee. 

   

  De eerste etappe zal zoals gepland morgen plaatsvinden tussen Genappe en Heron. Het peloton zal voor de start een minuut stilte houden ter nagedachtenis van de slachtoffers.