MVP van Nederland gaat voor Bergen basketballen

  Emmanuel Nzekwesi won vorig seizoen de titel in Nederland met ZZ Leiden.

  Basketbalclub Bergen heeft de Nederlandse forward Emmanuel Nzekwesi aangetrokken. Nzekwesi, 2,03 meter en van Nigeriaanse origine, werd vorig jaar met ZZ Leiden kampioen in de Dutch Basketball League. Hij werd ook verkozen tot MVP van de Nederlandse competitie. 

  Voor Nzekwesi was Leiden zijn eerste profavontuur. Hij speelde er maar één seizoen, goed voor gemiddeld 20,3 punten, 8,5 rebounds, 2,2 assists en 1,6 steals per wedstrijd.

   

  Hij maakte indruk, want hij was zowel MVP als Rookie of the Year. Ook werd hij opgenomen in het All*Star Team, het All-Defense Team en in het All-Rookie Team. En hij werd hij ook uitgeroepen tot Statistical Player of the Year.

  Pikant detail: op 12 sepember spelen Bergen en Leiden tegen elkaar in de eerste voorronde van de Champions League.

   

  Nzekwesi is de derde inkomende transfer voor de Belgische vicekampioen na de komst van de Amerikanen Payton Henson en David Nichols.

  16-jarige zoon van Odell Hodge ook naar Bergen

  Bergen liet ook nog weten een jong Belgisch talent te hebben vastgelegd. Matthew Hodge, de zoon van Odell Hodge, een clublegende van het teloorgegane Bree, moet nog 17 jaar worden en zal volgend seizoen zijn speelminuten verdelen tussen zijn huidige ploeg Aarschot en Bergen. Hij ondertekende een contract voor twee seizoenen, met optie op nog een extra seizoen.