VIDEO: Stuyven, Theuns en Van Moer mee in de aanval, maar Mohoric is te sterk

  Ritzege nummer 2 voor Mohoric, na zijn winst in Le Creusot wint hij ook in Libourne.

  Na het gezwoeg in het hooggebergte kregen de renners vandaag een relatief vlakke rit voorgeschoteld in de Tour. Een ruime groep vluchters kreeg vrij spel. Drie Belgen trokken mee in de aanval, maar met zijn tweede straffe solo in deze Ronde van Frankrijk troefde een ijzersterke Matej Mohoric iedereen opnieuw af. Bekijk hier de belangrijkste momenten van de 19e etappe.

  1. Van Moer veroorzaakt grote val, boze Pogacar roert zich

  De rit begint met een valse noot. Brent Van Moer sukkelt al na enkele kilometers in de graskant en zet zo een domino-effect in gang. De grote valpartij eist geen slachtoffers, maar de chaos zorgt er wel voor dat aanvallers Rutsch, Mohoric, Clarke, Zimmerman, Bernard en Bonnamour wat makkelijker kunnen wegrijden.

  Terwijl het peloton wacht op renners die terugkeren na de val proberen ook Skujins en Kwiatkowski van de verwarring te profiteren om weg te rijden. Dat is niet naar de zin van Pogacar, die het duo zichtbaar misnoegd tot de orde roept.

  2. En een val

  De 6 koplopers krijgen al snel meer dan 3 minuten voorsprong van het peloton. Daar gaat het op bijna 170 kilometer van de finish opnieuw fout. Meer dan wat mechanische schade levert de nieuwe valpartij gelukkig niet op, maar het peloton breekt wel even in stukken. 

  Alpecin-Fenix blijft desondanks op kop sleuren en krijgt daarvoor een uitbrander van Kwiatkowski. Die lijkt plots vergeten dat hij zelf wou profiteren van de eerste val om naar de vluchters te rijden.