Olympische atleten moeten hun medaille in Tokio zelf om hun nek hangen

  Als Nafi Thiam opnieuw een medaille pakt, zien we dit beeld niet meer terug in Tokio.

  Atleten die in Tokio een medaille behalen, zullen tijdens de medailleceremonie zelf het eremetaal om hun nek moeten hangen. Dat heeft IOC-voorzitter Thomas Bach woensdag bekendgemaakt.

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) doet er alles aan om het risico op een coronabesmetting zo veel mogelijk in te perken. Daarom wordt voor de Spelen in Tokio ook afgestapt van de traditionele ceremonie, waarbij een hoogwaarheidsbekleder de medailles om de nek van de atleten hangt.

   

  "Dat zal nu niet gebeuren", zegt IOC-preses Thomas Bach. "De medaille zullen aan de atleten aangeboden worden op een schaaltje. Zij zullen ze zelf moeten nemen en rond hun nek hangen."

   

  "De persoon die de medailles op het schaaltje legt, zal dit doet met gedesinfecteerde handschoenen aan. Zo kunnen de atleten zeker zijn dat niemand die medaille al aangeraakt heeft. Er wordt tijdens de medailleceremonies ook niet geknuffeld of handjes geschud."