Lars Boom: "Ik ben bang dat Wout van Aert net iets te veel doet in deze Tour"

  Lars Boom vraagt zich af of Van Aert niet te veel hooi op zijn vork neemt.

  Bert De Backer zorgde gisteravond voor de opmerkelijkste uitspraak in Vive le Vélo door zijn afscheid als profrenner aan te kondigen. Maar er werd natuurlijk ook gewoon weer over de Tour gepalaverd, met als gasten atlete Hanna Vandenbussche en ex-renner Lars Boom. Die laatste vreest dat Wout van Aert in deze Tour te veel hooi op zijn vork neemt. "Ik denk dat hij dat zal bekopen richting de Olympische Spelen."

  "Van Aert zal zijn inspanningen bekopen op de Spelen"

  Wout van Aert zorgde in het slot van de 16e rit nog voor een opmerkelijk moment. Met een versnelling op de laatste beklimming zorgde hij even voor nervositeit bij de favorieten, maar uiteindelijk leverde het niks op. Waarom die actie?

   

  Volgens Boom pakte het plannetje verkeerd uit. "Ik denk dat hij ervan uitging dat Vingegaard in zijn wiel zat en dat ze daar iets wilden proberen in de afdaling. Maar hij zat niet in zijn wiel en dan ziet het er een beetje lullig uit. Het was wel goed bedoeld om toch nog een paar seconden goed te maken met zijn klassementsrenner."

   

  "Het toont ook het geloof van de ploeg in Vingegaard. Die heeft op de Ventoux ook aangetoond dat hij in orde is. Ik hoop dat er geknokt zal worden de komende dagen.”

   

  Bert De Backer zag vooral een speelse Van Aert. "Ik denk dat hij een opportuniteit zag toen Simon  Geschke aanging. Een beetje zoals je een
  balletje weggooit voor een hond. Van Aert ging er duidelijk op in, maar Geschke had er minder zin in. Het zag er vooral lullig uit voor de rest, als je ziet hoe goed Wout is.”

  Van Aert laat zien dat hij in bloedvorm steekt, maar volgens Boom woekert hij te veel met zijn krachten. “Ik ben toch bang dat hij in deze Tour net iets te veel doet. Hij pakt uit op de Ventoux, de dag nadien gaat hij weer voluit werken. Ik denk dat hij dat zal bekopen richting de Spelen.”

   

  Bert De Backer ziet dat niet gebeuren. "Het zou mij verbazen na vorig jaar. Hij heeft toen zijn niveau zo lang aangehouden. Hij was duidelijk minder aan het begin van de Tour en nu is hij beter."

  Vingegaard zat niet in het wiel van Van Aert en dan ziet het er een beetje lullig uit

  Lars Boom

  "Strijd voor groen als Colbrelli nog een paar stunten kan uithalen"

  Sonny Colbrelli en Michael Matthews knabbelden op weg naar Saint-Gaudens een beetje aan hun achterstand op Mark Cavendish. Zowel aan de tussenspurt als aan de finish sprokkelden ze punten, al zit de Brit nog steeds stevig in het groen met 297 punten, 37 meer dan Matthews en 84 meer dan Colbrelli.

   

  Colbrelli pakt wel veel punten op plekken waar Cavendish dat niet kan. Kan hij er nog een strijd van maken voor groen? "Het hangt ervan af of hij de komende dagen nog een paar stunten kan uithalen zoals bijvoorbeeld in Tignes", zegt Lars Boom.

   

  De Italiaanse kampioen laat bergop in elk geval fraaie dingen zien. Niet verrassend voor Lars Boom. “Ik heb het altijd een heel goede renner gevonden. Hij heeft dit niveau ook in andere koersen laten zien, dus dit komt er niet opeens.”

   

  Bert De Backer hoopt stiekem dat met Cavendish nog eens een rasspurter de puntentrui binnenhaalt. "Ik zeg niet dat Matthews en Colbrelli rekenen op het
  eventuele uitvallen van Cavendish, maar Matthews pakte wel zijn groene trui in
  het jaar dat Sagan gediskwalificeerd werd."

   

  "Het was nu heel vaak de supergetalenteerde, snelle man Sagan die alle andere punten wegpakte. In principe is Cavendish de snelste. Wie weet is het nu eindelijk nog eens de sprinter die de groene trui pakt.”

  Bekijk de volledige uitzending van Vive le Vélo op VRT NU.

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar