Michel Wuyts: "Van Aert heeft de lijnen uitgezet bij Jumbo-Visma"

  Wout van Aert liet ook in de eerste Pyreneeënrit zijn bloedvorm zien.

  Ook commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer mogen vandaag even uitblazen tijdens de rustdag in de Tour. Gisteravond kaartten ze in Villa Sporza Tour nog na over de 1e Pyreneeënrit. Het ging natuurlijk over Sepp Kuss, maar ook over de weer indrukwekkende Wout van Aert. "Hij zou zijn sprintsnelheid bergop wel eens nodig kunnen hebben in Tokio."

  "Kuss is mentaal niet sterk genoeg om kopmanschap te dragen"

  Een gloriedag voor Sepp Kuss in Andorra la Vella. Toch ziet Serge Pauwels, die gisteren voor de laatste keer in deze Tour commentaar gaf op Radio 1, geen kopman in de Amerikaan. Een mening die gedeeld wordt door Michel Wuyts.

   

  "Ik denk niet dat hij mentaal sterk genoeg is om het kopmanschap te dragen en ik denk dat dat zo zal blijven. Hij is op zijn best als het heel steil is, maar een volle ronde dragen zie ik hem niet doen."

   

  Dat Kuss na 2 weken Tour uitpakte, is geen verrassing voor Wuyts. "Hij voelde zich niet goed in de eerste Tour-helft en komt er nu wat door. Ook in de vorige Tour kwam hij in de laatste week sterk voor de dag."

   

  "In de Vuelta heb ik hem een etappe zien winnen om u tegen te zeggen. Het is een type dat heel veel in zich heeft, heel veel flair, heel veel klasse."

  Ook in de vorige Tour kwam Kuss sterk voor de dag in de laatste week

  Michel Wuyts

  "Kuss hield zich afzijdig bij het topoverleg"

  Jumbo-Visma liet met Van Aert, Kruijswijk en Kuss drie renners meegaan in de kopgroep. Een twijfelachtige tactiek vond Bradley Wiggins. Tijdens de rit vertelde de ex-Tourwinnaar aan onze man op de motor Renaat Schotte dat Jumbo-Visma risico’s nam en Vingegaard alleen zou achterblijven.  

   

  Karl Vannieuwerke ziet het probleem niet . “Je kan die mannen vooraan toch altijd laten wachten?" Zo denkt ook José De Cauwer erover. "Dat was ook hun plan, denk ik."

   

  "Misschien hebben ze met Kruijswijk wel iemand meegestuurd van wie ze dachten dat hij niet sterk genoeg was om bij Vingegaard te blijven tot aan de voet van de Col de Beixalis. Nu kon hij op deze manier zijn ding doen. Als er een probleem geweest was, konden ze vooraan heel snel in de remmen gaan."

   

  Michel Wuyts zag in Wout van Aert dan weer de grote patron bij Jumbo-Visma "Het is wel mijn indruk dat Van Aert op een bepaald moment de lijnen uitgezet heeft. Er was topoverleg tijdens de koers en toen zag je dat Kuss zich afzijdig hield, terwijl Van Aert en Kruijswijk overleg pleegden."

   

  "Ik denk dat Van Aert toen zei dat hij zich zou opofferen en dat ze voor Kuss zouden gaan."