Marcus Berg hangt schoenen aan de haak als Zweeds international

  Marcus Berg op het voorbije EK tegen Slovakije.

  Voor Marcus Berg  was EURO 2020 meteen zijn laatste wapenfeit als Zweeds international. De 34-jarige aanvaller zet een punt achter zijn interlandcarrière en klokt af op 90 caps en 24 doelpunten.

  Samen met Zweden werd Berg op het voorbije EK knap eerste in een poule met Spanje, Slovakije en Polen. Na een onverwachte 7 op 9 ging het land er in de kwartfinale uiteindelijk wel uit tegen Oekraïne.

   

  Voor Janne Andersson kwam het afscheid van Berg niet als een verrassing. De bondscoach van Zweden was door de aanvaller zelf namelijk al eerder op de hoogte gebracht over zijn nakende vertrek als international.

   

  In clubverband wil Berg wel nog enkele jaren doorgaan. Vanaf komend seizoen gaat de spits opnieuw aan de slag in eigen land bij topclub IFK Göteborg. Hij komt over van de Russische club Krasnodar, waar hij vorig jaar nog goed was voor 9 doelpunten.

  Tegen Spanje miste Berg nog onbegrijpelijk:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.