Wel knaltijd, geen record! Rugwind blaast Rani Rosius naar finale EK U23

  Rani Rosius kon haar toptijd zelf met moeite geloven.

  Rani Rosius heeft zich met de snelste tijd geplaatst voor de finale van de 100 meter op het EK U23 in Tallinn. Haar chrono (11"16) was fenomenaal, maar telt niet als record door de te snelle rugwind.

  De 21-jarige Rani Rosius is al even in uitstekende doen. Op het BK liep ze nog een persoonlijk record op de 200 meter en kroonde ze zich tot Belgisch kampioen op de 100 meter.

   

  En die bloedvorm heeft ze meegenomen naar het EK U23 in het Estse Tallinn. In de halve finales plaatste ze zich met een onwaarschijnlijke 11"16 voor de finale op de 100 meter van morgen (19.47 uur).

   

  Haar toptijd was een flinke verbetering van haar persoonlijk record (11"33), maar is ongeldig als record omdat er te veel meewind was. Met een rugwind van 3.0 meter per seconde verschijnt haar tijd niet in de recordboeken.

   

  Op de 1.500 meter kenden de Belgen wisselend succes. Ruben Verheyden finishte als vierde in zijn reeks in 3:44.95 en was de enige die wist door te stoten naar de finale. Thomas Vanoppen werd uiteindelijk nog opgevist voor de finale.