Naomi Osaka vraagt aandacht voor mentale gezondheid: "Wil meisjes inspireren"

  Naomi Osaka liet verstek gaan voor Roland Garros en Wimbledon.

  Naomi Osaka komt met een opvallende video voor de Olympische Spelen op de proppen. De tennisster die aangaf af en toe met haar mentale gezondheid te worstelen, wil jonge meisjes inspireren. 

  De 23-jarige Naomi Osaka heeft haar racket een tijdje opgeborgen. Op Roland Garros wist de introverte Japanse te vertellen dat ze sukkelde met haar mentale gezondheid. Ook Wimbledon liet ze aan zich voorbijgaan. Maar in Tokio wil ze er weer staan.

   

  Daarom blikte ze een knappe video voor de Olympische Spelen in. "Mensen denken misschien dat ik stil ben en anders", vertelt de nummer 2 van de wereld. "Dat ik niet pas in het keurslijf van een olympiër. Maar ik ben het bewijs dat de definitie groter is dan mensen denken."

   

  "Ik wil de meisjes die aan het kijken zijn, inspireren. Diegenen waar mensen van denken dat ze te verschillend zijn. Te stil. En als we niet voldoen aan de verwachtingen die mensen hebben voor ons, dan is dat maar zo. Dat betekent dat wij diegenen zijn die het kunnen veranderen. "

   

  Het olympische tennistoernooi loopt van 24 juli tot 1 augustus. Osaka gaat voor eigen volk vol voor de gouden medaille.