Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Coco Gauff
7988
3
Aryna Sabalenka
7788
4
Elena Rybakina
5973
5
Jessica Pegula
4625
6
Markéta Vondroušová
4503
7
Jasmine Paolini
4068
8
Zheng Qinwen
4005
9
Maria Sakkari
3980
10
Ons Jabeur
3748

Naomi Osaka verlaat Roland Garros: "Depressies gehad sinds US Open 2018"

 ma 31 mei 2021 19:54
Naomi Osaka is de nummer 2 van de wereld.

Een nieuwe wending in de saga rond Naomi Osaka (23). De Japanse tennisster trekt zich terug uit Roland Garros. Osaka gaat dieper in op de mentale problemen waar ze al een tijd mee worstelt. "Ik verwijder me nu een tijdje van de tennisterreinen", geeft ze aan.

Naomi Osaka liet vorige week verstaan dat ze niet zou deelnemen aan de verplichte persbabbels op Roland Garros. De organisatie nam geen vrede met het standpunt van de Japanse en trakteerde haar meteen op een fikse boete.

 

De Fransen dreigden ook met uitsluiting, maar Osaka hakt zelf heel bruut de knoop door. 

 

"Ik had nooit gedacht dat ik in deze situatie zou belanden", schrijft ze op Twitter enkele dagen na de aankondiging van haar persboycot. Die laste ze in om meer begrip te eisen voor de mentale gezondheid van atleten.

 

"Het beste voor het toernooi, voor de andere spelers en voor mijn welzijn is dat ik me terugtrek. Zo kan iedereen zich weer focussen op het tennis in Parijs."

 

"Ik wilde geen afleiding zijn en ik besef dat mijn timing niet ideaal was."

 

"Mijn boodschap had duidelijker kunnen zijn, maar ik wou mentale gezondheid zeker niet trivialiseren en ik wilde de term zeker niet lichtzinnig gebruiken."

Het beste voor het toernooi, voor de andere spelers en voor mijn welzijn is dat ik me terugtrek. Zo kan iedereen zich weer focussen op het tennis in Parijs.

Naomi Osaka

"Ik voelde me hier in Parijs al kwetsbaar"

Naomi Osaka gaat nog een stapje verder met haar ontboezeming. "Sinds de US Open van 2018 kamp ik met depressies. Het was erg lastig om daar mee om te gaan."

 

"Iedereen die me kent, weet dat ik introvert ben. Ik draag regelmatig een hoofdtelefoon om mijn sociale angst te verbergen."

 

"De tennismedia zijn altijd aardig tegen me geweest, maar ik ben geen natuurlijke spreker en ik krijg enorme angstgevoelens als ik me tot de wereldwijde media moet richten."

 

"Ik word dan erg nerveus en het is zeer stressvol om de beste antwoorden te geven die je kunt bedenken."

 

"Ik voelde me hier in Parijs al kwetsbaar en ik vond het beter om de persmomenten te schrappen."

 

"Ik stap nu even weg van het tennisterrein", geeft de Japanse nog aan. "Op het gepaste moment wil ik met de organisatie bespreken of we de zaken kunnen verbeteren voor spelers, pers en fans."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: