Collega's steunen Osaka: "Ik zou haar nu een knuffel willen geven"

  Naomi Osaka liet op sociale media verstaan dat ze al een tijd worstelt met mentale problemen.

  Van Kim Clijsters tot Stephen Curry: heel wat collega's en andere topsporters steunen Naomi Osaka (23) op sociale media. De Japanse tennisster kampt naar eigen zeggen al een tijd met mentale problemen en liet verstaan even een pauze in te lassen. "Neem alle tijd die je nodig hebt", zegt de Amerikaanse tennisspeelster Sloane Stephens.

  Naomi Osaka liet gisteren weten dat ze al sinds de US Open van 2018 te kampen heeft met depressies. "Ik krijg enorme angstgevoelens als ik me tot de wereldwijde media moet richten." De Japanse besloot om het toernooi van Roland Garros vroegtijdig te verlaten en even weg te stappen van het tennisveld.

   

  De beslissing van de 23-jarige tennisster kan op veel steun rekenen in de sportwereld. Zowel collega's als andere topsporters reageerden massaal en leefden mee met Osaka.

  Zo liet Venus Williams weten dat ze trots is op Osaka. "Verzorg je goed en dan zie ik je snel weer winnen op het veld." Ook Sloane Stephens liet in een reactie weten dat ze achter de beslissing van Osaka staat. "Neem alle tijd die je nodig hebt", klinkt het bij de Amerikaanse.

  Dit gaat om meer dan het al dan niet geven van een persconferentie

  Martina Navratilova

  Serena Williams drukte gisteren, na haar eerste zege op het toernooi, haar medeleven uit. "Ik zou willen dat ik haar nu zou kunnen knuffelen. Ik weet hoe ze zich voelt, want ik heb ook in dezelfde situatie gezeten." Volgens Williams moet Osaka vooral haar tijd en ruimte nemen. Ze hoopt ook dat de Japanse ergens een klankbord kan vinden.

  Ook voormalige tennisspeelsters Billie Jean King en Martina Navratilova nemen het op voor de 23-jarige tennisster. "Dit gaat om meer dan het wel of niet geven van een persconferentie. Veel succes Naomi, we staan achter je", zegt Navratilova.

  Maar ook andere topsporters uitten hun medeleven met Osaka. Naast Usain Bolt toonden ook basketbalspelers Stephen Curry en Kyrie Irving hun respect voor de Japanse. "Wees gewoon jezelf, dat zal altijd voldoende zijn", zo zegt Irving.

  Van Uytvanck: "Mentale gezondheid moet op de eerste plaats komen"

  Ook onze Belgische nummer 2 Alison Van Uytvanck begrijpt de situatie van Osaka heel goed.  "Ik heb het zelf ook heel moeilijk gehad tijdens een periode met angsten. Het is niet gemakkelijk om daarmee om te gaan."

   

  "De mentale gezondheid moet op de eerste plaats komen en tennis komt daarna pas", zegt Van Uytvanck.

  Een greep uit de steunbetuigingen: