Pedri (18) schitterde weer: "Maar beter dan Iniesta? Dan heeft Enrique gedronken"

  Toptalent Pedri verbaasde gisteren opnieuw Europa.

  Spanje verloor gisteren van Italië in de halve finales op het EK, maar zag zijn 18-jarige sensatie Pedri wel opnieuw uitblinken. Ook aan tafel in Villa Sporza sprak men vol bewondering: "Als je 18 bent en de ballen worden bij jou ingeleverd, dan word je een goeie."

  Villa Sporza bewondert Pedri: "Ongelooflijk"

  Karl Vannieuwkerke vroeg aan de analisten wie de trofee voor Man van de Match verdiende. "Olmo, Busquets en Pedri", somde Jan Boskamp op.


  "Het zijn alledrie Spanjaarden, dus dat betekent misschien wel dat de Italianen onverdiend doorgaan", voegde Gunther Schepens toe.


  Het was vooral de 18-jarige Pedri die opnieuw Europa verbaasde. Het toptalent etaleerde zijn haarfijne techniek en vista en leverde maar liefst 65 van zijn 67 passes succesvol af. 

   

  Pas in de verlengingen gaf hij een eerste 'foute' pass. De Spanjaard tikte uiteindelijk af op een indrukwekkend slagingspercentage van 97 procent.


  "Ongelooflijk. Hij is maar achttien jaar en heeft dit toernooi alles gespeeld", stak Schepens zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

  Luis Enrique: "Zelfs Iniesta zag ik dit nooit doen"

  Ook de Spaanse oefenmeester Luis Enrique sprak na afloop vol lof over de Barcelona-speler. "Dit is het beste wat ik ooit een speler zag doen op die positie. Zelfs Iniesta zag ik het nooit doen."

   

  Een uitspraak die bij Iniesta-bewonderaar Boskamp in het verkeerde keelgat schoot. "Dan had Enrique gedronken, als hij zoiets zegt", klonk het.

   

  "We gaan hem toch nog niet vergelijken met Iniesta, hé? Maar hij was wel fantastisch. Hij heeft alles gespeeld op dit EK en deed dat dit seizoen trouwens ook bij Barcelona."

   

  "Als je 18 jaar bent en de ballen worden bij jou ingeleverd om het spel te maken, dan word je een goeie hoor."

  Pedri nu al met Iniesta vergelijken, gaat volgens Boskamp een stap te ver.

  Ondanks slopend seizoen toch nog naar Tokio

  Voor Pedri zit het loodzware seizoen er nog steeds niet op. De tiener trekt met de Spaanse beloften ook nog naar de Olympische Spelen in Tokio. "Moeten we hem daarin niet beschermen?", vroeg Vannieuwkerke zich af.


  "Ik denk niet dat het een goede beslissing is", zei Schepens. "Kan Barcelona niet weigeren om hem af te staan?", stelde Dennis van Wijk zich de vraag. "

   

  "Maar anderzijds, als hij zelf wil gaan... Er straalt zoveel spelvreugde van af", besloot de tafel.

  Bekijk het gesprek over Pedri in Villa Sporza:

  Bekijk een compilatie van Pedri's acties tegen Kroatië:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Lees ook: