Cant na overlijden van Verschueren: "Veldritwereld verliest talent"

  Verschueren en Cant verwikkeld in een verbeten duel in 2016.

  Het nieuws van het overlijden van Jolien Verschueren kwam ook hard aan bij Sanne Cant. "Het is schrikken dat zoiets kan gebeuren", vertelde de veldrijdster. Ook Tim Merlier reageerde ondertussen al. 

  De 31-jarige Jolien Verschueren verloor afgelopen nacht de strijd tegen kanker. "Dat is heel droevig nieuws natuurlijk", vertelde haar collega Sanne Cant. 

   

  "Ik wist dat het al een aantal maanden redelijk slecht ging met haar. Ik wist dat het nieuws elk moment zou kunnen komen. We zijn van hetzelfde jaar, we zijn even oud. Het is schrikken dat zulke dingen nog kunnen gebeuren."

  "Lieve, stille collega"

  Cant houdt goede herinneringen over aan Verschueren. "We hebben wel wat duels uitgevochten. Het was altijd leuk om tegen haar te strijden. Jolien was een goede renster."


  "Ze was meer een klimmerstype. In wedstrijden zoals de Koppenbergcross denk ik dat ze echt tot haar recht kwam. Daar kon ze zich uitleven. Het is wel een talent dat de veldritwereld verloren heeft."

   

  "Ik zal haar herinneren als een lieve, stille collega."

  We hebben wel wat duels uitgevochten. Het was altijd leuk om tegen haar te strijden.

  Sanne Cant

  Merlier: "Misschien een aandenken op de Koppenberg"

  Ook Tim Merlier reageerde voor de 7e etappe in de Tour de France op het slechte nieuws. "Ze woonde niet heel ver van mij. Ik ken ze niet zo persoonlijk, maar het is heel triest nieuws. Het speelt toch in het hoofd dat je je gelukkig mag prijzen dat je nog gezond bent."

   

  "Het is jammer dat zoiets kan gebeuren in het leven. Het is zonde. Er zijn ergere dingen dan wat hier gebeurt in de Tour de France."

   

  Merlier wist ook dat Verschueren goed uit de voeten kon op de Koppenberg. Ze won de Koppenbergcross 2 keer. "Misschien moeten ze iets doen voor haar op de Koppenberg. Een aandenken of zoiets."