Youri Tielemans voor duel met Italië: "België is realistischer geworden"

  Tielemans: "Mijn eerste EK-matchen waren matig, maar tegen Portugal was het al beter"

  Vanmiddag was het aan Youri Tielemans om zijn mening te verkondigen over de kwartfinale van vrijdagavond tegen Italië. De middenvelder verwacht (uiteraard) "een zeer moeilijke wedstrijd, maar wij hebben ook veel kwaliteiten".

  Voor Youri Tielemans was het persoonlijk nog geen top-EK, al zat er tegen Portugal in zijn spel duidelijk een stijgende lijn.

   

  "Ik heb nog veel in petto op dit EK. Nog veel", begon Tielemans met een lachje aan zijn ontmoeting met de pers. 

   

  "Mijn eerste matchen waren matig. Het was goed noch slecht. Maar ik blijf rustig en ben zelfkritisch. Tegen Portugal was het al beter. Ik deed verdedigend mijn werk en probeerde in balbezit mijn ding te doen, ook al was dat moeilijk. We hadden de bal langer in de ploeg moeten houden."

   

  "In het algemeen vond ik het een goeie prestatie. Op het einde trok ik nog een spurtje van 60-70 meter om Yannick (Carrasco) bij te staan bij een tegenaanval. Zijn pass was jammer genoeg niet goed genoeg. We hebben er twee minuten over gesproken en dan is dat vergeten. Als je wint is het makkelijker om daar overheen te stappen. Volgende keer zal die pass wel beter zijn."

  Mijn eerste matchen waren matig. Het was goed noch slecht. Maar ik blijf rustig en ben zelfkritisch. Tegen Portugal was het al beter.

  Youri Tielemans

  "België is realistischer geworden"

  Het is uiteraard vooral uitkijken naar vrijdagavond: het duel met Italië in München.


  "Het wordt een zware, fysieke veldslag. Daar moeten we op voorbereid zijn. We hebben al veel info over de Italianen gekregen. We weten hoe ze gaan spelen. Ik heb er heel veel vertrouwen in met onze kwaliteiten, anders zou ik er niet aan beginnen. Ook al weten we dat het zeer moeilijk zal worden."

   

  "Één fase kan een wedstrijd helemaal veranderen. Dat kan bijvoorbeeld zo'n schot als dat van Thorgan (Hazard) tegen Portugal zijn. Als je met één schot kunt scoren, is dat ook een kunst. Veel jongens in onze ploeg kunnen dat."


  "We hebben tegen Portugal getoond dat we efficiënt kunnen zijn. We kunnen ook meer creëren, maar het hoeft niet altijd. Dat hebben we geleerd uit het WK van 2018 in Rusland."

   

  "We zijn realistischer geworden. We hebben geleerd om af te zien in een partij en dan in één moment beslissend te zijn. Of we dan de favoriet zijn voor de eindzege? Dat laat ik aan jullie over." 

  Youri Tielemans op de persconferentie:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.