Ga naar de inhoud

Blog: Duivels trainen in "open kwartier" nog zonder De Bruyne en Hazard

De 1/8e finales zijn allemaal achter de rug. De Rode Duivels bereiden zich in Tubeke voor op de aankomende clash met Italië. Dries Mertens en Youri Tielemans hebben met de pers gesproken, erna begon de training. Lees hier wat er vandaag allemaal rond de nationale ploeg gebeurd is.

De dag van de Duivels

 1. 22 uur 44.
 2. 21 uur 58. Eddy Snelders en Ruben Van Gucht in een romantische setting:.

  Eddy Snelders en Ruben Van Gucht in een romantische setting:

 3. 21 uur 46. Als je per positie kijkt, dan zou ik geen enkele Italiaan boven een Belg verkiezen. Hun kracht is het collectieve. Eddy Snelders in Villa Sporza.
 4. 21 uur 44. Elk toernooi is er wel een pijnpunt waarover gediscussieerd kan worden. Daar leeft de pers ook van. Dat valt nu wel allemaal mee. Het "item" van de bezoekjes is maar iets kleins. Ik heb er ook begrip voor. Eddy Snelders in Villa Sporza.
 5. 20 uur 59. Donderdag naar München. Donderdag kan het aftellen richting Italië echt beginnen. Om 11 uur trainen de Rode Duivels een laatste keer in Tubeke. Om 16.30 uur stappen ze het vliegtuig op richting München. Daar vindt 's avonds een persconferentie plaats met Roberto Martinez en Axel Witsel. Om 20.15 uur zullen de spelers het stadion verkennen, ter plaatse trainen doen ze niet. .
 6. 19 uur 51. Enkele Rode Duivels hebben hun familie gezien, Eden Hazard gespot op het trainingsveld.

  Enkele Rode Duivels hebben hun familie gezien, Eden Hazard gespot op het trainingsveld

 7. 19 uur .
 8. 18 uur 25.
 9. 17 uur 48. Einde open training. Het eerste kwartier van de training zit erop. De livestream wordt uitgeschakeld. .
 10. 17 uur 40.
 11. 17 uur 35.
 12. 17 uur 32.
 13. 17 uur 28. Training! De training is begonnen. Bekijk het eerste kwartier in onze livestream. .
 14. 17 uur 19. Bekijk de persconferentie met Dries Mertens.

  Bekijk de persconferentie met Dries Mertens

 15. 17 uur 10. De persbabbel met Dries Mertens is afgelopen. .
 16. 17 uur 03. Mijn EK kan beter. Maar voetbal is een ploegsport. Ik ben de eerste om te zeggen: misschien moet ik nu eens op de bank zitten, zo lang we maar winnen. Hopelijk komt er nog een mooi moment voor mij waarin ik mijn waarde kan tonen. Dries Mertens.
 17. 17 uur . "Kans grijpen". "Of dit de laatste kans voor België is om een trofee te pakken? Ik vind van niet, neen. We moeten beseffen dat we nu een kans maken en dat je niet veel kansen krijgt om iets te winnen, maar het is niet onze laatste kans. We zijn iets aan het neerzetten, op alle vlakken. We weten waar we naartoe willen. Ik geloof enorm in de toekomst van België. Maar ik vind wel dat we deze kans moeten grijpen, dat wel", zegt Dries Mertens. .
 18. 16 uur 59. Ik speel al 8 jaar in Italië en kijk dus enorm uit naar onze kwartfinale tegen hen. Iedereen is op dit EK onder de indruk van Italië. Ze hebben 31 matchen gespeeld zonder nederlaag. Dat geeft hen vertrouwen. Ze hebben een mooie mix van jongeren en ervaren spelers. Dat ze zo goed zijn en mooi voetballen, verrast me niet. . Dries Mertens.