Rotdag voor Jumbo-Visma, maar Primoz Roglic loopt geen breuken op

  Er hangt een donkere wolk boven de Tour de France van Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg trok met kopman Primoz Roglic naar het ziekenhuis na een zware valpartij in het slot van de 3e etappe. Ook Steven Kruijswijk en Tony Martin kwamen ten val, Robert Gesink moest eerder vandaag al opgeven.

  De dag begon voor Jumbo-Visma al dramatisch na een val met meesterknecht Robert Gesink. De Nederlander ging met Geraint Thomas tegen de grond en stapte in een ziekenwagen.

   

  In een dramatische finale zat het helemaal tegen toen Primoz Roglic ook niet recht bleef. De linkerflank van de Sloveen was zwaar gehavend. 

   

  Hij werd na de aankomst overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoeken. Zijn ploeg was in een eerste reactie niet bepaald optimistisch, maar de Sloveen gaf mee dat hij geen breuken heeft opgelopen. 

   

  "Ik lig helemaal open, maar ik ga door", vertelde hij. Volgens Roglic lag een bodycheck van Sonny Colbrelli mee aan de basis van zijn val.

   

  Ook Steven Kruijswijk en Tony Martin waren betrokken bij de schermutselingen en zullen aanschuiven in het kabinet van de dokter. Na een controle kan Steven Kruijswijk met enkele hechtingen aan de vinger zijn tocht door Frankrijk voortzetten.

   

  Wout van Aert ontsnapte aan de crashes en finishte nog net - na een streep in de slotkilometers - in het groepje met de gele trui. Hij houdt zijn gele kansen voor de tijdrit gaaf, maar dat zal slechts een schrale troost zijn.

  Kruijswijk.

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdBilbao - Bilbao182 km
  2wegwedstrijdVitoria-Gasteiz - San Sebastián209 km