Kevin Durant gaat met Verenigde Staten vol voor 4e olympisch goud op rij

  Kevin Durant maakt zich op voor zijn 3e Spelen.

  De Verenigde Staten hebben hun selectie bekendgemaakt voor het olympisch basketbaltoernooi in Tokio. Tweevoudig gouden medaillewinnaar Kevin Durant is het speerpunt van Team USA, dat voor een 4e opeenvolgende olympische titel gaat. 

  De selectie van de VS is een mix van gevestigde waarden en veteranen. Gouden medaillewinnaars Kevin Durant, Draymond Green en Kevin Love brengen de ploeg ervaring bij. 

   

  Durant en Green maakten deel uit van de selectie die in 2016 goud won op de Spelen van Rio. Durant en Love waren zelfs al van de partij in Londen, waar de Amerikanen eveneens aan de haal gingen met goud. 

   

  Door zijn selectie wordt de ster van de Brooklyn Nets de 4e mannelijke Amerikaanse basketspeler die 3 keer zijn land vertegenwoordigt op de Spelen.

   

  Er zijn wel enkele opvallende afwezigen bij de Amerikanen. Topschutter dit seizoen Stephen Curry,  LeBron James en James Harden ontbreken. Toch zijn de VS weer favoriet voor de titel.

  De selectie van de VS: Bam Adebayo (Miami Heat), Bradley Beal (Washington Wizards), Devin Booker (Phoenix Suns), Kevin Durant (Brooklyn Nets), Jerami Grant (Detroit Pistons), Draymond Green (Golden State Warriors), Jrue Holiday (Milwaukee Bucks), Zach LaVine (Chicago Bulls), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Kevin Love (Cleveland Cavaliers), Khris Middleton (Milwaukee Bucks) and Jayson Tatum (Boston Celtics).