Tourmanager-freaks van De Lead-Out: "Bissegger wordt de Hirschi van deze Tour"

  De Lead-Out laat Van der Poel thuis: "Hij zal van de G5 het minste punten pakken."

  Zaterdag barst in het Bretoense Brest de strijd om het geel weer los. Naast de renners zullen ook de Tourmanagers opnieuw drie weken lang strijden om de eer. Deze week helpen we u op weg met enkele tips. Vandaag: de Tourmanager-ploeg van de specialisten van De Lead-Out.

  Er zijn geen grotere Tourmanager-freaks dan de heren van De Lead-Out

  Op hun website geven ze tips & tricks en in hun podcast Kopman, een samenwerking met Sporza, praten ze samen met Tom Vandenbulcke over de Tour en het spel.

   

  Voor ons stelde De Lead-Out-redactie zijn ideale ploeg samen. Kopman-stemmen Matthijs Scheelen en Brett Luijs lichten de keuzes toe.

  De kopmannen

  "We kiezen voor 4 namen van de beruchte Grote Vijf. Rond Tadej Pogacar en Primoz Roglic kan je niet, die moeten mee. Julian Alaphilippe ook, want die zal er op de hellende aankomsten altijd dichtbij zijn, kan ook een goede tijdrit rijden en we beschouwen hem ten slotte ook als halve klassementsman."

   

  "De keuze lag dus tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel en we zien die laatste het minste punten pakken van de vijf. Hij zal focussen op de eerste twee ritten, waarschijnlijk een etappe winnen en zich daarna wat koest houden voor zijn MTB-doelen."

   

  "Als Van der Poel wint, dan zal Van Aert er altijd wel dichtbij zijn. Hij kan zich mengen in de massasprints op een goede dag en is topkandidaat in de twee tijdritten. Hij moet dus mee."

  De sprinters

  Welke snelle mannen neemt De Lead-Out mee richting Brest? "Van Aert beschouwen we als halve sprinter. Verder kiezen we voor Caleb Ewan, dat is de snelste van ze allemaal, zeker nu Bennett niet meerijdt."

   

  "Daarnaast kan je niet rond Mark Cavendish, die maar 6M kost. Hij zal geen 3 of 4 ritten winnen zoals in zijn hoogdagen, maar hij is na Ewan misschien wel de rapste van het pak. Hij zal er vaak dichtbij zijn en zal misschien wel een ritje winnen."

   

  "Voor groen mikken we op Sonny Colbrelli, in bloedvorm en dé concurrent voor Sagan. Sagan zal in de vlakke sprints wellicht meer punten pakken, maar Colbrelli kost een miljoen minder. Alex Aranburu is een gelijkaardig type en voor 4M een steal."

   

  "Ten slotte pakken we ook Max Walscheid mee. Nu Nizzolo er niet bij is wordt hij bij Qhubeka-Assos de man voor de sprints en bovendien is hij ook een goede tijdrijder. Een goeie keuze dus voor 4M."

  De Lead-Out mikt met Colbrelli op de groene trui.

  Het middenveld

  "Voor het klassement rekenen we nog op Jack Haig. Met zijn 5M is hij goedkoop, hij heeft ervaring en is kopman bij Bahrein-Victorious. Dat is bovendien een ploeg in vorm. Hij lag voor ons in de weegschaal met David Gaudu en Lucas Hamilton."

   

  "We verwachten ook veel van Stefan Bissegger, een van de seizoensrevelaties. Hij is de tijdrijder die dit jaar al de meeste topvijfnoteringen liet optekenen. Hij kan ook een heuvel over, is aanvalslustig en is niet traag. Hij wordt de Hirschi van deze Tour."

   

  "We moesten ook iemand hebben van AG2R, dat wordt dé aanvallersploeg van deze Tour. We kwamen dan snel uit bij Aurélien Paret-Peintre. Hij is vinnig, rijdt goed bergop en zou wel eens à la Nans Peters vorig jaar een etappe kunnen winnen."

  De bus

  "Een eerste man is Anthony Perez. Hij reed vorig jaar al een goede Tour, tot aan zijn val. Hij zou bijvoorbeeld de bollentrui kunnen dragen in de eerste week. Ook Elie Gesbert en Quentin Pacher zijn vergelijkbare renners: goed bergop en gevaarlijk in een vlucht."

   

  "We pakken ook Jonas Rickaert mee, om toch iemand van Alpecin-Fenix te hebben. Als ploegmaat levert hij bij een zege van zijn team 5 punten op en als lead-out voor Merlier kan hij misschien soms een verre ereplaats behalen."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdBrest - Landerneau197,8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2wegwedstrijdPerros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183,5 kmvan der Poelvan der Poel
  3wegwedstrijdLorient - Pontivy182,9 kmMerliervan der Poel
  4wegwedstrijdRedon - Fougères150,4 kmCavendishvan der Poel
  5individuele tijdritChangé - Laval27,2 kmPogacarvan der Poel
  6wegwedstrijdTours - Châteauroux160,6 kmCavendishvan der Poel
  7wegwedstrijdsemi bergetappeVierzon - Le Creusot249,1 kmMohoricvan der Poel
  8wegwedstrijdbergetappeOyonnax - Le Grand-Bornand150,8 kmTeunsPogacar
  9wegwedstrijdbergetappeCluses - Tignes144,9 kmO'ConnorPogacar
  10wegwedstrijdAlbertville - Valence190,7 kmCavendishPogacar
  11wegwedstrijdbergetappeSorgues - Malaucène198,9 kmvan AertPogacar
  12wegwedstrijdSaint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159,4 kmPolittPogacar
  13wegwedstrijdNîmes - Carcassonne219,9 kmCavendishPogacar
  14wegwedstrijdsemi bergetappeCarcassonne - Quillan183,7 kmMollemaPogacar
  15wegwedstrijdbergetappeCéret - Andorra la Vella191,3 kmKussPogacar
  16wegwedstrijdbergetappeEl Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17wegwedstrijdbergetappeMuret - Col du Portet178,4 kmPogacarPogacar
  18wegwedstrijdbergetappePau - Luz Ardiden129,7 kmPogacarPogacar
  19wegwedstrijdMourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20individuele tijdritLibourne - Saint-Émilion30,8 kmvan AertPogacar
  21wegwedstrijdChatou - Parijs108,4 kmvan AertPogacar