Van Aert: "Zege voor overleden vriend, hij gaf mij kracht de laatste weken"

  Wout van Aert was al eens Belgisch kampioen geworden in het tijdrijden en hij grossiert in de tricolores in het veld, maar nu heeft hij ook voor het eerst het BK op de weg gewonnen. "Een van de mooiste truien in het peloton. Ik hoop dat ik hem kan tonen in de Tour."

  Wout van Aert had 2 maanden niet gekoerst en stond dan ook met twijfels aan de start van het BK. "Het zal misschien belachelijk klinken na mijn zege, maar ik kan nog altijd een stuk beter."

   

  "Eigenlijk moest ik de koers ondergaan en hopen dat ik op een goed moment kon vertrekken. Maar ik heb al BK's gereden dat het niet goed uitpakte en vandaag lukte het wel."

   

  "Het was wel nog een lastige finale, want Theuns kwam bij Remco en mij aansluiten, maar weigerde vol mee te rijden. Remco en ik moesten zo de vlucht dragen en uiteindelijk werd het nog nipt in de sprint. Het lijkt wel alsof ik tegenwoordig altijd nipt win in de sprint. Gelukkig was de fotofinish duidelijk deze keer."

  Het lijkt wel alsof ik tegenwoordig altijd nipt win in de sprint.

  Wout van Aert

  ""De Smol" heeft mij kracht gegeven"

  Van Aert kende enkele lastige weken, met een blindedarmontsteking en -operatie en met de juridische perikelen met Nick Nuyens. Toch viel dat allemaal in het niets bij wat zijn vriend overkwam.

   

  "Ik draag deze zege op aan mijn goeie vriend "De Smol" (Glenn Smolderen), die afgelopen maand zijn ongelijke strijd tegen botkanker heeft verloren, amper 26 jaar. Ik heb veel aan hem gedacht. Ik heb hard moeten werken om hier te geraken, maar hij heeft mij kracht gegeven."

   

  "Ik zat er eigenlijk al 3 weken mee in mijn hoofd om deze koers voor hem te winnen, al heb ik dat tegen niemand gezegd. Het zag ernaar uit dat ik de benen niet had om dat te doen, maar blijkbaar heeft hij mij extra kracht gegeven."

   

  "Dit geeft in ieder geval veel vertrouwen voor de Tour. Heel wat renners kwamen vragen of ik de voorbije weken geen zand in de ogen had gestrooid, maar ik stond hier echt met twijfels aan de start. Ik hoop dat ik mijn trui kan laten zien in de Tour. Het is een van de mooiste van het peloton."

  Van Aert: "Zege voor mijn overleden vriend"

  Van Aert: "Ik wist meteen dat Remco een heel goede partner was"

  Lees ook: