Voorzitter Barcelona blijft geloven in Super League: "Het project leeft nog"

  Joan Laporta.

  De soap rond de Super League gaat verder. Het plan om een supercompetitie in te richten, leek eerder aan een stille dood te sterven, maar de voorzitter van Barcelona is duidelijk nog niet van plan om de strijd te staken: "Het project leeft nog altijd."

  Barcelona-voorzitter Joan Laporta gelooft nog altijd in de haalbaarheid van de Super League. "Het project leeft nog altijd", betoogde hij tijdens een bijeenkomst met leden van de club. 


  Hij claimde daarbij dat de nieuwe topcompetitie voor Barcelona minimaal 700 miljoen euro per seizoen aan inkomsten zou generen. Een welkome inkomst voor de club, die meer dan 1 miljard euro schulden zou hebben.

   

  "Dwing ons niet om excuses te maken voor het denken aan - of het organiseren van - een nieuwe competitie. We streven ernaar om het heft in eigen handen te nemen in de voetbalwereld", vervolgde Laporta, die de UEFA een monopolistische organisatie noemde.

  Dwing ons niet om excuses te maken voor een nieuwe competitie

  Juan Laporta

  Met Barcelona hebben ook Real Madrid en Juventus als initiatiefnemers van de Super League officieel nog geen afstand genomen van het revolutionaire concept.


  De andere negen grondleggers trokken zich in april - onder grote druk van de supporters, spelers, politici en maatschappelijke organisaties - wel al terug.   


  De UEFA heeft bij de drie rebellerende topclubs al gedreigd met harde sancties. De Europese voetbalunie heeft niettemin de juridische stappen tot nader order opgeschort.