UEFA verzoent zich met 9 Super League-clubs, 3 anderen moeten sanctie vrezen

  Een groot deel van de voetbalwereld kantte zich resoluut tegen het plan van de Super League.

  De UEFA heeft de 9 terugtrekkers uit de Super League opnieuw in de armen gesloten, dat maakte de federatie vandaag bekend. De 9 clubs zullen nu enkele stappen tot "herintegratie" zetten. De 3 overige clubs, die zich nog niet formeel terugtrokken uit de geflopte competitie, moeten sancties vrezen.

  De Europese voetbalbond UEFA stelt in een officiële mededeling dat de 9 clubs die de Super League de rug hebben toegekeerd een zogenaamde "Club Commitment Declaration" hebben getekend, waarin een plan tot herintegratie opgenomen is.

   

  Het gaat om de 6 Engelse clubs (Man.United en Man.City, Liverpool, Chelsea, Tottenham en Arsenal), AC Milan, Inter en Atlético Madrid. De 3 clubs die voorlopig niet (formeel) lijken toe te geven zijn Juventus, Real Madrid en Barcelona.

   

  UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin had zalvende woorden klaar voor de 9 bekeerlingen. "Deze clubs hebben hun fouten snel ingezien en hebben actie ondernomen om hun blijvende toewijding aan de UEFA te demonstreren."

   

  "Het zelfde kan niet gezegd worden voor de 3 clubs die vasthouden aan de zogenaamde Super League", gaat een scherpe Ceferin verder. "De UEFA zal gepast optreden tegen deze clubs."

  De UEFA zal gepast optreden tegen de 3 clubs die vasthouden aan de Super League.

  UEFA-voorzitter Ceferin