NBA: Milwaukee sleept 7e duel uit de brand tegen Brooklyn

  Antetokounmpo, Durant en Holiday.

  Giannis Antetokounmpo en Khris Middleton - samen goed voor 68 punten - hebben Milwaukee naar een overtuigende zege geleid in Game 6 tegen Brooklyn in de halve finale van de Eastern Conference: 104-89. De beslissing valt zaterdag in het Barclays Center in Brooklyn.

  Kevin Durant kon gisteravond geen nieuw mirakel verrichten. Twee dagen na zijn uitzonderlijke recital (49 ptn, 70% gelukte shots), waardoor de Nets Game 5 nog naar zich toe konden trekken ondanks een kloof van 17 punten (114-108), moest de enige overblijvende vip-vedette vrede nemen met 32 punten.

   

  De Bucks domineerden van het begin tot het einde. De thuisploeg maakte een blitzstart (18-5 in de eerste 5 minuten) en gaf in het verdere verloop van de match geen krimp.

   

  Alleen in het begin van het 4e kwart naderde Brooklyn tot 5 punten (82-77), maar de Bucks lieten het niet verder komen. Middleton leidde de aanval met 38 punten, 10 rebounds, 5 assists en 5 steals).

   

  Antetokounmpo legde de match in een definitieve plooi met een geweldige offensieve rebound én dunk (96-77) op nog meer dan 5 minuten van het einde. De "Greek Freak" sloot af met 30 punten en 17 rebounds. En ook Jrue Holiday deed met 21 punten en 8 rebounds zijn duit in het zakje.

  Durant staat er, Harden half en vraagtekens achter Irving

  Brooklyn zal het thuis moeten afmaken. En kijkt daarvoor naar Kevin Durant. Die zag zijn wapenbroeder James Harden al een beetje beter uit de verf komen dan in het vorige duel. "The Beard" kreeg weer last van zijn hamstring in Game 1, maar maakte in Game 5 zijn rentree, zij het bescheiden.

   

  Gisteren was hij met 16 punten en 7 assists al bepalender, maar verre van doorslaggevend in de eindafrekening. En het is nog maar de vraag of de 3e vedette - Kyrie Irving - weer kan spelen na zijn enkelblessure.

   

  Brookyn kan maar beter oppassen. Middleton en Antetokounmpo lijken klaar om hun geschiedenis te schrijven, 50 jaar na Lew Alcindor (later Kareem Abdul-Jabbar) en Oscar Robertson, die voor de enige titel uit de teamgeschiedenis zorgden. 

  Tweets over de wedstrijd: