Waasland-Beveren stelt nieuwe coach Schneider en ambities voor 1B voor

  Waasland-Beveren legt de focus vanaf nu op 1B. Vandaag heeft de club de trainingen hervat en dat met hun nieuwe coach Marc Schneider. "We willen een stevige structuur neerzetten", vertelde sportief directeur Roger Stilz. 

  Waasland-Beveren heeft vandaag de trainingen hervat met de nieuwe hoofdcoach Marc Schneider. De 40-jarige Zwitser volgt Nicky Hayen op als T1 van de Waaslanders. Hij zal de club leiden in 1B na de degradatie na twee wedstrijden tegen Seraing in de play-offs.

   

  Schneider bracht ook zijn assistent, de 39-jarige Pascal Cerrone, mee naar de Freethiel. "Een nieuw seizoen, een nieuwe start en dit met een pak nieuwe gezichten op Waasland-Beveren", stelde sportief directeur Roger Stilz. 

   

  "Een daarvan is Marc Schneider, onze hoofdcoach. Hij voldeed aan het profiel dat we voorop gesteld hadden. Een van de criteria was dat hij spelers verder moet ontwikkelen." 

   

  "Bij de ploegen waar hij voorheen aan de slag was, diende hij ook elk jaar een nieuwe kern te kneden omdat er jongens vertrokken of werden aangetrokken."

   

  "Een tweede punt is dat Marc Schneider denkt op strategisch vlak en open staat voor nieuwe technologieën die we willen aanwenden in Waasland-Beveren."   

  Marc Schneider denkt op strategisch vlak en staat open voor nieuwe technologieën.

  Sportief directeur Roger Stilz

  "We willen een degelijke structuur neerpoten"

  De trainersstaf werd aangepast met de komst van Marc Schneider en Pascal Cerrone. "Zij kunnen ook nog rekenen op Gunter Vandenbroeck, Sven Van Der Jeugt, Balder Berckmans en Johan Verelst. De leiding van het medische compartiment is nu in handen van de dokters Thomas en Jan Mathieu."

   

  "Mijn job de laatste weken, en dat doe ik eigenlijk al een hele tijd, is een degelijke structuur neer te poten hier op de Freethiel. Er werden hier al een pak nieuwigheden uit de grond gestampt. Er is een nieuw oefenveld, een nieuwe gym en een intense tracking van onze spelers."

  Er werden hier al een pak nieuwigheden uit de grond gestampt.

  Sportief directeur Roger Stilz

  "Onze kern zal niet zo ruim zijn als vorig seizoen"

  "Het is niet de bedoeling achterom te kijken, maar vooruit. Onze voorbereidingsperiode is heel lang maar dat is nodig om alles netjes op punt te krijgen", vervolgt Roger Stilz.   


  Met welke ambitie begint Waasland-Beveren nu aan het nieuwe seizoen? "Nadat zeker was dat we degradeerden gaf ik al een persconferentie. Ik zei toen dat we het niet moesten hebben over resultaten."


  "Het komt erop aan een stevige structuur neer te zetten. Goede resultaten volgen daarop. Er wordt hier elke dag hard gewerkt. Wij willen een ploeg die in elke linie sterk staat."


  "Er zal nog wel wat beweging zijn op het gebied van transfers. Onze kern zal dit seizoen zeker niet zo ruim zijn als vorig seizoen, dat is wel een zekerheid", besloot Roger Stilz.

  Na de degradatie zei ik al dat we het niet moesten hebben over resultaten. 

  Sportief directeur Roger Stilz

  "Je gaat me niet horen zeggen dat we resoluut voor de titel gaan"

  "Ik ben een coach die verwacht van zijn spelers dat ze steeds tegen een zeer hoge intensiteit spelen", vertelde Schneider nog. "Dat in een ploeg die goed georganiseerd aan de slag gaat en goed uitgebalanceerd is. Positiespel is heel belangrijk."

   

  "Vorig jaar slikte Waasland-Beveren een pak tegendoelpunten, dat mag nu niet meer gebeuren. Ik vind dat deze spelerskern heel wat potentieel heeft. Dat lieten de eerste testen ook al uitschijnen. Nu beginnen we aan een zeer lange voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat is nodig want ik wil hier enkele zaken aanpakken."

   

  "Natuurlijk gaan we hier niet de komende weken voluit trainen anders start je met een vermoeide kern aan de competitie."

   

  Wat is de ambitie van de trainer? "Ik wil dat we elke match kunnen uitgaan van onze eigen sterkte. De fans zullen er eindelijk weer bij zijn. Wij hebben hen wel gemist. Het is de bedoeling zo succesvol mogelijk te zijn. Mij ga je niet horen zeggen dat Waasland-Beveren resoluut gaat voor de titel."

   

  In Zwitserland spelen ze in de hoogste afdeling ook maar met 10 ploegen. Ik ken het dus wel, zo enkele keren tegen elkaar uitkomen", stelde Marc Schneider.