Lampaert na tijdrittitel voor eigen volk: "Ging uit van een 2e plaats"

  Een bijzonder sterke Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) heeft voor eigen publiek in Ingelmunster een nieuwe Belgische tijdrittitel op zak gestoken. Hij was 20 seconden sneller dan zijn ploeggenoot en topfavoriet Remco Evenepoel.

  Na afloop was Lampaert uiteraard bijzonder gelukkig: "Mede door de warmte had ik eigenlijk geen geweldig gevoel onderweg, maar dat zal voor iedereen zo geweest zijn. Ik heb echt enorm afgezien en ben elke kilometer gestorven."

   

  "Voor mijn supporters ben ik toch blijven vechten. Het is echt geweldig dat iedereen na zo een lange periode weer naar de koers kon komen kijken. Ik hoop dat iedereen op een verstandige manier nog van het feestje kan genieten."

   

  Lampaert versloeg zijn ploeggenoot en topfavoriet Evenepoel: "Ik had het echt niet verwacht dat ik Remco zou kunnen kloppen op dit parcours", gaat Lampaert verder. "Ik ging eigenlijk uit van een 2e plaats. Daar was ik al zeer tevreden mee geweest, dit is echt prachtig."

  "Of ik nu droom van deelname aan het WK tijdrijden in eigen land? We hebben met Wout (van Aert) en Remco al 2 uitstekende kandidaten. Mocht er iets gebeuren met hen dan zal ik er wel klaar voor zijn. Ik heb vooral ambities in de wegrit."

  De reactie van Lampaert na afloop:

  Campenaerts (3e): "Podium voelt aan als een overwinning"

  "Ik ben supertevreden", reageerde de bronzen Victor Campenaerts. "Ik had vooraf rechtuit gezegd dat ik geen ambitie had. Ik zei nog tegen mijn vader: als ik in de top 5 eindig, dan drinken we er vanavond een glas op."

   

  "Ik ben zelf 3e en ik vind Remco (Evenepoel) een fantastische renner, maar ik gunde het Yves (Lampaert) vandaag iets meer. Het is fantastisch als je dit volksfeest ziet."

   

  "Op papier was Evenepoel de favoriet, maar een West-Vlaming in eigen dorp, dat is echt iets helemaal anders. Toen ik na één ronde 30 seconden achterstand had, wist ik dat hij als een komeet aan het rijden was."

   

  Maar zelf is Campenaerts dus ook in zijn nopjes. "Het was misschien de 5e keer dat ik op mijn tijdritfiets heb gezeten sinds januari. Vorig jaar was dat 5 keer per week. Dan is zo'n tijdrit toch iets minder aangenaam. Het podium voelt hier dan aan als een overwinning."

   

  En Campenaerts denkt aan de toekomst. "Het WK wordt in België gereden en de mixed relay (landentijdrit met gemengde mannen- en vrouwenteams) is nog vrij nieuw. Ik heb goeie papieren om in die ploeg te zitten. We kunnen het podium halen en dat is in eigen land toch mooi."

  Lees ook: