KAA Gent stelt ex-spelers Lombaerts en Milicevic voor als nieuwe assistenten

  Lombaerts en Milicevic zijn de nieuwe assistent-coaches van Gent.

  KAA Gent heeft zijn staf uitgebreid. Vandaag stelden de Buffalo's Nicolas Lombaerts en Danijel Milicevic voor als nieuwe assistent-coaches van Hein Vanhaezebrouck. 

  Lombaerts en Milicevic keren zo terug naar het oude nest. De 36-jarige Lombaerts speelde tussen 2004 en 2007 voor de Oost-Vlamingen. "Na lang thuis zitten en niet weten wat te doen, ben ik blij dat ik telefoon kreeg van Hein", vertelde Lombaerts. 

   

  "Ik was van plan om bij de jeugd te beginnen, maar zo'n kans kon ik niet laten schieten. Daar ben ik dankbaar voor. Ik kijk met veel ambitie uit naar dit seizoen. Ik denk dat ik veel kan leren van onze coach."

  Ik was van plan om bij de jeugd te beginnen, maar zo'n kans kon ik niet laten schieten.

  Nicolas Lombaerts

  Milicevic werd in het seizoen 2014/2015 dan weer kampioen onder Hein Vanhaezebrouck. Hij speelde tussen 2014 en 2018 voor Gent. De 35-jarige Milicevic sloot gisteren nog maar zijn voetbalcarrière af bij promovendus Seraing. 

   

  "Het is een plezier om hier te zijn", vertelde Milicevic. "Ik tekende hier in 2014 en dat was een fantastische periode. Hopelijk wordt de tweede periode ook zo goed. We zullen daar hard voor werken. Ik ben hier om te leren."

   

  "Mijn professionele carrière zit erop en ik had al een goed gesprek met de coach. Ik denk dat het een goed moment is om van iedereen te leren."

  "Allemaal gelijkwaardige assistenten zonder nummertje"

  "Samen met Peter Balette en Francky Vandendriessche zijn Nicolas Lombaerts en Danijel Milicevic mijn assistenten", legt Hein Vanhaezebrouck uit. 

   

  "Stijn Mathijs is samen met Bram De Winne physical coach, Marc Delcourt neemt de functie van videoanalist op zich. En dan zijn alle namen zowat ingevuld."

   

  "Nicolas Lombaerts zal het defensieve compartiment voor zijn rekening nemen, terwijl Danijel Milicevic het offensieve compartiment in goede banen zal leiden. Wij willen zo het beste uit de spelers te halen, maar meteen krijgen Lombaerts en Milcevic ook de kans om zich verder te ontwikkelen als trainer."

   

  "Ik hou niet van de benamingen T2, T3 en T4. Als we iedereen een nummertje moesten geven binnen deze structuur dan kom ik aan T7. Neen, bij mij zijn ze allemaal gelijkwaardige assistenten zonder een nummertje."