Timothy Castagne breekt oogkas en moet het EK al verlaten

  Een gehavende Timothy Castagne en een bezorgde Romelu Lukaku.

  Het EK van Timothy Castagne (25) is al afgelopen nog voor het goed en wel is begonnen. Hij kreeg van Martinez de voorkeur op Meunier tegen Rusland, maar na een halfuurtje moest hij het veld al verlaten met een dubbele oogkasbreuk. Ook Jan Vertonghen kon de wedstrijd niet uitspelen.

  Timothy Castagne lag op de rechterflank in de weegschaal met Thomas Meunier, maar de Leicester-speler kreeg voor het duel tegen Rusland de zegen van de bondscoach. Helaas voor hem was het feestje van korte duur.

   

  Na een kopbalduel met Koezjajev ging het tegen de vlakte. Met een zak ijs op zijn rechteroog werd hij afgevoerd en vervangen door Meunier. Ook Koezjajev werd onmiddellijk gewisseld.

   

  Volgens de eerste berichten ging het om een oogkasbreuk, na de wedstrijd bevestigde de bondscoach de diagnose. "Een dubbele breuk", zei Martinez zelfs. "Timothy zal waarschijnlijk onder het mes moeten, waardoor zijn EK helaas al is afgelopen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Vertonghen en zijn enkel

  Jan Vertonghen liep ook averij op in Rusland, zij het minder erg. De recordinternational moest met enkelpijn van het terrein na een beuk van de Russische aanvaller Dzjoeba.

   

  De Belgische verdediger probeerde nog voort te spelen, maar niet veel later gaf hij de fakkel door aan zijn maatje Thomas Vermaelen.

   

  "Zijn situatie is minder erg", zei de bondscoach. "Over 48 uur zullen we exact weten waar hij aan toe is."

   

  "Gezien mijn verleden tape ik mijn enkel altijd goed in. Gelukkig, anders had ik hier niet gestaan", sprak Vertonghen zelf in een interview na de match.

  Lees ook: