Bob Peeters gaat aan de slag bij Nederlandse tweedeklasser TOP Oss

  Bob Peeters

  Bob Peeters begint komend seizoen aan zijn tweede buitenlandse avontuur als trainer. De 47-jarige Belg heeft een contract voor één seizoen ondertekend bij de Nederlandse tweedeklasser TOP Oss.

  Bob Peeters stond de voorbije 3,5 jaar aan het roer bij Westerlo, waar hij deze zomer opgevolgd wordt door Jonas De Roeck. Zelf gaat Peeters dus aan de slag in Nederland. Bij TOP Oss krijgt hij een contract voor één seizoen.

   

   “We hebben bewust heel veel kandidaten gesproken. Daar zaten behoorlijk wat goede kandidaten bij, maar Bob maakte bij ons absoluut de beste indruk", zegt technisch directeur Peter Bijvelds op de website van de club.

   

  "Naast het feit dat hij uiteraard behoorlijk relevante ervaring heeft, sprak ons zijn mens- en voetbalidee enorm aan. Zijn positieve insteek en lef kwamen ook nadrukkelijk tot uiting. Het feit dat hij zeer bewust voor ons kiest is daar een voorbeeld van. Alles moet zich in de praktijk bewijzen, maar we hebben er ontzettend veel vertrouwen in dat we onze ambities met Bob verder vorm kunnen geven."

  TOP Oss is een club waar ik altijd een bepaalde band mee gehad heb.

  Bob Peeters

  Peeters zelf reageert ook tevreden. "Ik was heel blij toen Peter mij vorige week benaderde om in gesprek te gaan met TOP Oss. Het is een club waar ik altijd al een bepaalde band mee heb gehad. Mijn interesse voor het Nederlandse voetbal is altijd onverminderd groot geweest", zegt Peeters, die zelf in Nederland voor Roda JC en Vitesse voetbalde.

   

  "Ik heb gehoord dat Ossenaren mensen zijn die vol passie naar een wedstrijd gaan en dat sprak mij heel erg aan. In de gesprekken  lagen de visie, passie en het plezier om er samen iets van te maken zó dicht bij elkaar, dat het gelijk klikte."

   

  Voor Peeters wordt het zijn tweede buitenlandse avontuur als trainer, na zijn mislukte passage bij Charlton. Bob Peeters was in België ook al coach van Cercle Brugge, AA Gent, Waasland-Beveren en Lokeren.