Vandenbempt: "Vervelend, België heeft de beste De Bruyne nodig op het EK"

  Kevin De Bruyne stapt van het veld tijdens de Champions League-finale.

  De blessure van Kevin De Bruyne was een domper tijdens een aantrekkelijke Champions League-finale. Welke gevolgen heeft dit voor de Rode Duivels en het EK? "Het is toch vervelend", weet Sporza-commentator Peter Vandenbempt.

  Kevin De Bruyne hield aan de botsing met Antonio Rüdiger een gebroken neus en een breuk aan zijn oogkas over. "Je zag meteen dat het serieus was, toen hij bleef liggen en met zijn benen stampte", zegt Peter Vandenbempt.

   

  "Hij ging helemaal groggy van het veld en je zag ook dat zijn oog gezwollen was. Ik vond het raar dat hij daar nog de hele tijd op de tribunes is blijven zitten."

   

  "Zo'n hoofdblessure die moet helen, is toch vervelend. Er was natuurlijk voorzien dat hij pas over anderhalve week, zo ongeveer net voor de start van het EK, weer bij de groep zou komen. Maar in plaats van een ontspannende vakantie te hebben - mentaal ook - is dit toch weer een soort revalidatieperiode."

   

  "Kevin De Bruyne zat, op enkele momenten na, ook niet lekker in de wedstrijd. Ik had de indruk dat hij ook verloren liep in dat systeem van Guardiola. Als je dan, net voor je 30e, aan het moment van de bekroning gekomen bent - de ultieme wedstrijd waarin hij zijn kandidatuur voor de Gouden Bal kracht zou bijzetten - en je moet er na zo'n beuk van Rüdiger uit, dan is dat doodzonde."

  Ik denk niet dat dit zal nazinderen bij De Bruyne. Hij zal ook wel beseffen dat er nog kansen komen voor hem.

  Peter Vandenbempt

  "Ik mag hopen dat we, ondanks die breuken, tegen dat het EK eraan komt weer op de beste Kevin De Bruyne kunnen rekenen, zeker wanneer het er echt om gaat spannen. We hebben hem toch nodig bij de nationale ploeg om ver te geraken."


  "Of dit gaat nazinderen bij De Bruyne? Dat denk ik niet. Ik denk dat hij iemand is die zich vrij snel over ontgoochelingen kan heen zetten. Hij zal ook wel beseffen dat er nog kansen komen voor hem, denk ik."


  "Zo gaat dat in het leven van een voetballer: je zet je over een ontgoocheling heen en tegen dat het EK eraan komt, is er alweer een nieuw doel. Dat is het mooie aan de sport. De ene ontgoocheling kan je snel weer wegspoelen met een andere en het vooruitzicht van - wie weet - een Europese titel is toch ook wel een pleister op de wonde."

  lees/bekijk ook: