De slottijdrit in beeld: Cavagna valt, Ganna rijdt lek en Sobrero is boos

  Filippo Ganna beëindigde de Giro zoals hij die begon: met een tijdritzege.

  Er viel heel wat te beleven in de afsluitende tijdrit van de Giro. In de strijd om de dagzege beleefde zowel Filippo Ganna als Rémi Cavagna pech. Egan Bernal bleef wel incidentloos en vierde zijn eindzege.

  Pech! Wereldkampioen Ganna rijdt lek in de slotfase en moet van fiets wisselen

  Anderhalve kilometer voor de aankomst staat Filippo Ganna plots te voet met een lekke band. "Ik hoorde een plof toen hij over de tramsporen reed", getuigt Iljo Keisse, die 50 meter achter Ganna reed.

   

  De fietswissel verloopt vlekkeloos. Maar Ganna verliest toch wel kostbare seconden. Kosten die hem ook de ritzege?

  Pech of geen pech: Ganna zet absolute knaltijd neer

  Met een nieuwe fiets vliegt Ganna door de slotkilometer. Hij zet een toptijd neer van 33'48" over 30,3 kilometer. Goed voor een gemiddelde van 53,787 km/u en de ritzege.

  Cavagna vliegt in de dranghekken en raakt niet voorbij Ganna

  Door het tijdverlies van Ganna lijkt Rémi Cavagna op weg naar de ritzege. Maar de Franse tijdritkampioen is iets te voortvarend en schat een bocht helemaal verkeerd in.

   

  "Ik nam risico's en was vergeten dat er nog een bocht was", vertelde Cavagna over zijn val. De tempobeul van Deceuninck-Quick Step krabbelde snel weer overeind en strandde op 12 seconden van Ganna en de dagzege.

  Sobrero wordt gehinderd en klopt boos op de deur van ploegauto

  Ook de Italiaan Matteo Sobrero (Astana) heeft een tikkeltje pech, wanneer hij in de slotkilometer opgehouden wordt door de ploegauto van Groupama-FDJ.

  Sobrero uit zijn onvrede door op de deur van de ploegauto te tikken. Hij moet uiteindelijk vrede nemen met de 4e plaats in de daguitslag.

  Bernal geeft de Giro niet meer uit handen in de tijdrit

  De wielergoden zijn Egan Bernal wel gunstig gezind. De kopman van Ineos krijgt niet af te rekenen met pech en stelt zijn eindzege veilig.

   

  Aan de streep maakt Bernal het zegegebaar. 2 jaar na de Tour heeft hij ook de Giro-trofee te pakken. 

  Lees ook: