Emilio Ferrera verlaat Seraing voor Gent: "Ben in Disneyland terechtgekomen"

  Ferrera dwong met Seraing de promotie naar 1A af, maar maakt nu de overstap naar AA Gent.

  Emilio Ferrera is zopas voorgesteld in de Ghelamco Arena als de nieuwe verantwoordelijke van de jeugdopleiding van AA Gent. Ferrera komt over van kersvers promovendus Seraing waar hij hoofdcoach was. Hij verkoos echter een nieuwe uitdaging aan te gaan.

  Promovendus Seraing zal volgend seizoen zonder trainer Emilio Ferrera aan zijn avontuur in eerste klasse beginnen. Ferrera verlaat Seraing en trekt voor 2 jaar naar AA Gent, waar hij verantwoordelijke wordt van de Gentse jeugdopleiding.

   

  "Emilio Ferrera is op ons aanbod ingegaan en daar zijn we zeer vereerd mee", glundert CEO Michel Louwagie. "Nooit had ik gedacht dat hij van Seraing de stap naar AA Gent zou zetten maar vandaag kunnen wij hem toch voorstellen."

   

  Ferrera wordt in Gent het nieuwe 'head of football formation' en zal zo verantwoordelijk zijn voor opvolging van de Gentse jeugdspelers. "Wij vinden Emilio Ferrera hiervoor de perfecte man", zegt Louwagie. 

  Hij vindt dat de jeugd op dezelfde manier moet kunnen trainen als de profs. Wel, dat klonk ons als muziek in de oren

  Michel Louwagie

  "Hij is een voetbaldier, heeft de methodiek onder de knie, was coach in vele topclubs en vindt dat de jeugd op dezelfde manier moet kunnen trainen als de profvoetballers", gaat Louwagie voort. "Wel, dat klonk ons als muziek in de oren"

   

  "Emilio Ferrera is met zijn 53 jaar nog jong. Toch maakt hij nu al de stap naar de jeugdwerking. Meestal is het omgekeerd en staan jeugdtrainers te trappelen om door te stoten naar de eerste ploeg."

   

  "Bij hem is dat dus niet het geval, trouwens hij heeft die periode al meegemaakt bij topclubs. De samenwerking met zijn academie (EF Academy, red) zal ons ook nog wat extra mogelijkheden geven om spelers te rekruteren."

  "Ik hou niet van media-aandacht, volle stadions enzovoort. Ik werk liever in de schaduw. "

  "Ik had deze job al jaren willen doen, maar er was nooit een echt concreet voorstel geweest. Nu wel. Ik kijk erg uit naar deze kans", verklaart Ferrera zijn overstap.

   

  "Soms moet je moeilijke keuzes maken en op het juiste moment vertrekken. Dat is wat ik nu doe na de promotie met Seraing. Gent bood me dit mooie project aan dat perfect bij me paste. Ik hou niet van media-aandacht, volle stadions enzovoort. Ik werk liever in de schaduw."

   

  "Je hebt alles in Gent. Het management is geweldig, alles is aanwezig om goed werk te leveren. De club heeft een prachtig trainingscomplex en een fantastisch stadion. Ik ben bij wijze van spreken in Disneyland terechtgekomen. "

  Lees ook: