Club krijgt bescheiden hulde: "Ik hoop dat afspraken nageleefd worden", aldus burgemeester De fauw

  Donderdag ging het er te stevig aan toe in Brugge. De Brugse burgemeester was boos.

  De stad Brugge anticipeert op een kampioenenfeestje vanavond. De Brugse burgemeester Dirk De fauw  heeft duidelijke afspraken gemaakt om de kampioenenviering na de thuiswedstrijd tegen Genk vlot te laten verlopen. "Nu is het aan alle aanwezigen om zich daaraan te houden."

  Donderdag, na het laatste fluitsignaal tegen Anderlecht, barstte het feest in alle hevigheid los nabij het Jan Breydelstadion. Na bloedstollende play-offs kon Club Brugge eindelijk de titel vieren.

   

  De coronamaatregelen gingen wel even de deur uit.  Aan het oefencomplex in Westkapelle werd de spelersbus - tegen de afspraken met de stad in - door het supporterslegioen opgewacht. Enkele Club-spelers en ook trainer Philippe Clement mengden zich toen in de menigte. 


  "Om dit te voorkomen zal er vandaag buiten het stadion een kort huldigingsmoment gehouden worden", vertelt de Brugse burgemeester Dirk De fauw, die eerder deze week boos was bij het zien van de beelden.

   

  "Vanaf een podium, zonder contact met supporters en mét mondmaskers zullen de spelers de beker tussen 21.15 en 21.45 uur aan het publiek mogen tonen."

  We hebben goede, duidelijke afspraken gemaakt met de horeca en met de club

  Dirk De fauw, burgemeester van Brugge

  De Brugse burgemeester Dirk De fauw  verwacht dat er weer een hele hoop supporters naar het stadion zullen afzakken om de titel de vieren, maar vraagt nu aan iedereen (ook de spelers) om de coronamaatregelen te respecteren.


   "We hebben goede, duidelijke afspraken gemaakt met de horeca en met de club", zegt burgemeester De fauw. Zo mogen cafés geen terras uitzetten, maar is raamverkoop wel toegestaan tot 22 uur." 


  "Aan supporters vragen we ook om de coronamaatregelen te respecteren en geen Bengaals vuur mee te brengen."    

  Testevent met 350 Club-vrijwilligers

  Het testevent waarvoor Club Brugge toestemming kreeg, zal volgens de burgemeester eerder met 350 aanwezigen zijn in plaats van 500 van wie eerder sprake. De fauw: "Vooral vrijwilligers, stewards en medewerkers mogen plaatsnemen op de tribune als bedanking voor hun inzet voor de club."