Lefevere over waarom hij toch voortdoet: "Laatste keer all the way"

  Patrick Lefevere heeft de laatste jaren gezocht naar iemand die hem op korte termijn zou kunnen opvolgen, maar uiteindelijk is hij gaan inzien dat hij toch gewoon de grote baas wil blijven van de Quick-Step-ploeg. "Enkel idioten veranderen nooit van gedacht."

  Op de eerste rustdag kon Patrick Lefevere aankondigen dat Quick-Step zich voor nog eens 6 jaar heeft geëngageerd als sponsor. Mogen we dan op de tweede rustdag de bekendmaking van een tweede (hoofd)sponsor verwachten?

   

  "Ik verkoop het vel van de beer niet graag voor ik hem geschoten heb. We zijn nog een paar dingen aan het afronden. Ik denk dat het volgende nieuws pas voor tijdens de Tour zal zijn", zegt Lefevere.

   

  "Het belangijkste is de hoofdsponsor, daarna zal de rest wel volgen. Ik wil eerst spreken met de mensen die we nu al als sponsor hebben. Of dat hoog spel is? Misschien. Maar misschien ben ik veranderd van een gokker naar een niet-gokker."

  Misschien ben ik wel veranderd van een gokker naar een niet-gokker?

  Patrick Lefevere

  "Plots wil iedereen naar ons komen"

  Wat ook opvalt is dat Patrick Lefevere nog altijd enorm betrokken is bij de toekomst van de ploeg. Dat terwijl hij al jaren verkondigt dat hij stilaan een stap opzij wil zetten. "Alleen idioten veranderen nooit van gedacht."

   

  "Als ik thuis ben, wil ik weg en als ik weg ben, wil ik naar huis. Zolang ik mijn tijd kan invullen zoals ik het zelf wil, zie ik mij nog een tijdje voortdoen", zegt Lefevere.

   

  Het was ook een evolutie in het wielrennen die de manager noopte om een radicale beslissing te nemen. "Ik kon door die korte sponsorcontracten nooit over de lange termijn spreken, terwijl de concurrentie begon te gooien met contracten van 5 jaar. Ofwel stap je mee in dat verhaal ofwel stop je. Ik ben 66 en dacht: ik ga nu all the way of ik stop."

   

  Lefevere heeft alvast gemerkt dat Deceuninck-Quick Step populairder is dan ooit in het peloton. "Wij zijn niet langer de vragende partij. Iedereen wil plots naar ons komen. Ik zit zeker niet verlegen om kandidaturen. Sagan? Dat is geen gemakkelijk dossier. Binnenkort moet er iets beslist worden."

  "Remco en Almeida hebben net nog gevochten in de gang (haha)"

  Intussen draait het bij Deceuninck-Quick Step in deze Giro bijna uitsluitend over Remco Evenepoel. De ploeg heeft nochtans, tegen haar gewoonte in, nog niet gewonnen de voorbije 2 weken. En dan was er ook nog het akkefietje tussen Almeida en Evenepoel.

   

  "Ja, gisteravond waren ze nog aan het vechten in de gang", grapt Lefevere. "Nee, een coureur is meteen na de aankomst altijd het eerlijkst. Almeida is jong en heel ambitieus en zei me dat hij superbenen had in die gravelrit."

   

  "Maar hij heeft uiteindelijk gedaan wat we voor de Giro hadden afgesproken: als hij achter Remco staat in de stand moet hij werken en de rollen zijn omgekeerd als hij voor Remco zou staan."

   

  "De ploeg die we nu hebben is net zo sterk als die van vorig jaar in de Giro, al ben ik ook niet blind voor de zwakheden. Ik denk dat we nog minstens 1 renner erbij moeten hebben die kilometers op kop kan rijden als we ooit eens de trui zouden hebben. Veel renners kunnen goed klimmen door aan te klampen, maar als ze zelf aan de bak moeten, lossen ze na 500 meter. Zo iemand zoeken we niet."