Lianne Tan naar kwartfinales van de Spain Masters badminton

  Lianne Tan strijdt nog volop voor een olympisch ticket.

  Lianne Tan (BWF-38) heeft in de tweede ronde van de Spain Masters de Franse Yaëlle Hoyaux (BWF-103) verslagen in drie sets. In de kwartfinales zal de Limburgse het moeten opnemen tegen de Indonesische Putri Kusuma Wardani (BWF-200).

  Voor Lianne Tan is het belangrijk om een goed resultaat te behalen in Spanje. Tan is namelijk nog niet officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Het ziet er niet slecht uit, maar in haar strijd om een olympisch ticket kan elk punt tellen.

   

  De 30-jarige Tan staat pas 42e op de olympische ranking, maar is voorlopig toch als 24e gekwalificeerd. Per land kunnen namelijk maximum twee speelsters zich plaatsen voor Tokio op voorwaarde dat beiden in de top 16 staan. 

   

  Slechts 38 speelsters mogen naar de Olympische Spelen deze zomer. De kwalificatieperiode loopt nog tot 13 juni.