Lefevere bevestigt interesse in Sagan: "Maar zal mijn sponsors nodig hebben"

  Peter Sagan won gisteren op overtuigende wijze zijn tweede Giro-rit.

  Peter Sagan (31) is einde contract bij Bora-hansgrohe en lijkt er op weg naar de uitgang. Deceuninck-Quick Step zou één van de gegadigden zijn om de drievoudige wereldkampioen in te lijven. Patrick Lefevere bevestigde de interesse op een persbabbel, maar zeker is de overgang helemaal niet.

  "Carrière van Sagan is zeker nog niet gedaan"

  In enkele binnen- en buitenlandse kranten werd Peter Sagan gisteren aan Deceuninck-Quick Step gelinkt. Manager Patrick Lefevere zou zelfs al een bod van 8 miljoen euro hebben uitgebracht om de Giro-ritwinnaar van gisteren aan te trekken.

   

  Op de persconferentie van Deceuninck-Quick Step tijdens de rustdag van de Giro bevestigde de sportieve baas van het Belgische topteam dat er zeker interesse is. "Ik heb al met Giovanni Lombardi (ex-renner en de manager van Sagan, red) gesproken, maar de cijfers die ik in de kranten heb gelezen, verbazen me. Waar halen ze dat?"

   

  "Mocht het bedrag kloppen, waar zou ik zomaar 8 miljoen euro vinden in mijn kantoor?"

   

  Sagan zou niet alleen komen naar Deceuninck-QS, ook broer Juraj, Daniel Oss en Maciej Bodnar zouden de Slowaak volgen, net als extra personeel. "Ik heb al gezegd dat ik geen team in mijn team wil."

   

  "Als ik Sagan echt zou willen en mee wil doen in de strijd om hem in te lijven, dan zal ik terug moeten keren naar mijn sponsors. Zij betalen op het einde van de dag en ik zal hen dus nodig hebben. Als het geld er niet is, dan zal ik er niet in slagen om Sagan aan te trekken."

   

  Maar Sagan is welkom bij het team? "Het is een heel goede renner en daar houd ik van. Veel journalisten denken dat zijn carrière er bijna op zit, maar grote kampioenen zijn zelden vroeg op. Kijk maar naar wat we met Philippe Gilbert hebben gedaan en wat Mark Cavendish nu doet."

   

  "Volgens mij is de carrière van Sagan zeker nog niet voorbij. Of ik er kan in slagen om hem in ons team, met onze ambities, te doen passen, daarop kan ik vandaag nog niet antwoorden."

  Veel journalisten denken dat zijn carrière er bijna op zit, maar grote kampioenen zijn zelden vroeg klaar. Kijk maar naar wat we met Philippe Gilbert hebben gedaan en wat Mark Cavendish nu doet.

  "In de buurt van Ineos zullen we nooit komen"

  Hét grote doel van Patrick Lefevere en Deceuninck-Quick Step is het winnen van de Tour de France met Remco Evenepoel in één van de komende jaren. "Moet het team daar een volledige gedaanteverwisseling voor ondergaan?", wilde een Franse journalist nog weten van Lefevere.

   

  "Volgens mij moeten we niet te veel renners aantrekken", is het duidelijke antwoord. "Het is wel jammer dat Joao Almeida het team zal verlaten. Ik speel altijd liever met twee kopmannen in een (grote) ronde, maar er kan misschien iemand nieuw opstaan binnen ons team."

   

  Krijgt de ploeg van 2022 stilaan vorm? "De makelaars van de renners zijn allemaal heel nerveus en willen dat ik snel mijn ploeg compleet heb voor volgend seizoen. Dat is niet correct. De drie grote rondes moeten nog afgewerkt worden en ik wil wat plaatsen vrijhouden in mijn ploeg voor een eventuele verrassing, die ik dan een contract kan aanbieden."

   

  "Met mijn huidige budget hebben we al heel mooie dingen verwezenlijkt. We werken er nu hard aan om het op te trekken voor de komende seizoenen. Maar in de buurt van Ineos zullen we nooit komen", sloot Patrick Lefevere nog af met een knipoog.

  De makelaars van de renners zijn allemaal heel nerveus en willen dat ik snel mijn ploeg compleet heb voor volgend seizoen. Dat is niet correct.