Evenepoel tempert druk op rustdag: "Misschien sta ik volgende week 10e"

  Rustdag in de Giro. Al was dat voor Remco Evenepoel relatief. Op het persmoment van de nummer 2 in het algemeen klassement zaten ruim 70 journalisten te wachten. "De Giro winnen? Als ik niet in mezelf zou geloven, zou ik niet aan de start staan."

  Het persmoment van Evenepoel begon met een vrolijke noot. StuBru-collega Eva De Roo liet weten dat er dagelijks honderden berichtjes binnenstromen voor onze landgenoot. 

   

  "Ze mogen dat vooral ook blijven doen", lachte Evenepoel. "Elke boodschap zal me een beetje kracht geven. En dat zal ook nodig zijn."

   

  Vervolgens kwamen de "lastigere" vragen. Zoals: gelooft Evenepoel op basis van de voorbije 10 dagen dat hij de Giro kan winnen? 

   

  "Als ik niet in mezelf zou geloven, zou ik niet aan de start staan. Ik ga daar geen "ja" of "neen" op antwoorden."

  Het is voor mij een voordeel dat de tijdrit op de slotdag is.

  Remco Evenepoel

  Nog een moeilijke: hoeveel tijd schat Evenepoel goed te kunnen maken in de afsluitende tijdrit? "Ik kan echt niet zeggen hoeveel minuten ik nodig zal hebben. Een pure 'racer' wil elke dag opnieuw winnen. Dat zal bij Bernal niet anders zijn - ook hij zit niet te rekenen."


  "Hoe minder achterstand, hoe beter. En het is ook niet alleen ik en Bernal. Denk bijvoorbeeld aan Vlasov, Yates en Ciccone. Die kandidaten voor het algemeen klassement staan ook dichtbij. Misschien ben ik volgende week wel 10e in de stand. Het is alleen een voordeel voor mij dat die tijdrit op de laatste dag is."

  "Rivaliteit" met Bernal

  Ondertussen was ook de naam van Egan Bernal een 1e keer gevallen. Evenepoel wil niet echt spreken van een rivaliteit met de Colombiaan. 

   

  "Het is zelfs een eer om tegen iemand zoals Egan, die de Tour al won, te racen. Van een echte rivaliteit kan er bovendien geen sprake zijn, want het is de eerste keer dat we tegen elkaar strijden."


  "We reden nooit tegen elkaar bij de beloften. En ik zag hem de eerste keer op het criterium van Aalst en vervolgens op de Clasica San Sebastian. Tijdens deze Giro hebben we al een paar keer tegen elkaar gesproken. Hij is relaxed en vriendelijk."

  Bekijk hieronder een fragment uit de persconferentie met Evenepoel