Jean-François Gillet wordt keeperstrainer bij Standard: "Mooi teken van vertrouwen"

  Jean-François Gillet (41) zet een punt achter zijn keeperscarrière.

  Na dit seizoen hangt Jean-François Gillet zijn schoenen aan de haak. De 41-jarige doelman blijft wel bij Standard, waar hij een plekje krijgt in de staf van Mbaye Leye als keeperstrainer.

  Jean-François Gilet viel dit weekend nog in tegen KV Mechelen, maar maakte vandaag bekend dat hij stopt als speler na de play-offs. Op de website schrijft Standard dat "Gillet besloot de uitdaging aan te gaan om zich bij de staf van Mbaye Leye aan te sluiten als keeperstrainer."

   

  "Hij zal zijn ruime ervaring ten dienste stellen van ons het team om onze keepers verder vooruit te helpen", klinkt het bij de club. "Ook moet hij de overgang van onze beste jonge spelers naar de 1e ploeg mee ondersteunen."

  "Jongeren helpen bevestigen op hoogste niveau"

  In een filmpje reageert Gillet op het nieuws. "Toen het nieuws bevestigd werd dat Mbaye Leye bleef als trainer van Standard, vroeg hij me of ik deze job wou aannemen", opent hij. "Voor mij is dat een mooi teken van vertrouwen. Ik heb zijn voorstel meteen aanvaard."

   

  Gillet traint ook de jongeren van Standard. Hij wil nu zijn werk voorzetten bij de profs. "Ik ga het goede werk van de huidige keeperstrainer proberen voortzetten. Mijn doel is om de jongeren te helpen bevestigen, of zelfs te laten ontploffen."

   

  "Onze jonge staf heeft veel te bewijzen, maar heeft minstens evenveel zin om aan de toekomst te werken. Ik ga het maximum geven om zo de beste resultaten te bereiken", besluit de doelman.