IN BEELD: De Giro finisht vandaag op gravel: ontdek hier hoe dat eruitziet

  De laatste 1.600 meter van de klim naar skigebied Campo Felice is onverhard.

  Een zondag in een grote ronde biedt altijd iets speciaals. Vandaag vond de Giro-organisatie een stevig bergenpakket nog niet genoeg, De laatste 1.600 meter van de aankomst bergop van 1e categorie naar skigebied Campo Felice is gravel. De een vindt dat al leuker dan de ander. Ontdek hier hoe het eruitziet.

  Aankomstplaats Campo Felice is een nieuwkomer in de Ronde van Italië. Er moet ruim 6 kilometer geklommen worden met een gemiddeld percentage van 5,8 procent, pieken tot 12 procent en na een tunnel volgt 1.600 meter "sterrato" als toetje.

  Beelden van onze man in de skilift boven de gravelsectie:

  Rijd mee met Eurosportcommentator gravel op:

  Meer foto's van gravelpad:

  Evenepoel is geen fan, Bernal maakt er niet veel van

  Voor Remco Evenepoel hoefde het grindpad niet: "Het is al een hele dag op en af en superzwaar", vertelde hij gisteren. "Moet dan een strook onverhard in een bergrit? Ik denk het niet. Het kan heel veel slecht doen voor je Giro."

   

  Uitdager Egan Bernal en roze trui Attila Valter hebben misschien een streepje voor, want ze hebben een mountainbikeverleden. Bernal werd bovendien dit voorjaar 3e in de Strade Bianche.

   

  De Colombiaan maakt er evenwel niet te veel van: "Ik houd echt wel van gravel, maar dit is toch andere koek dan de Strade Bianche. Het gaat over amper 1.600 meter."

  Volg hier de rit: