Gedegradeerd Waasland-Beveren neemt afscheid van coach Nicky Hayen

  Nicky Hayen hield het één jaar vol op de Freethiel.

  Nicky Hayen (40) zal Waasland-Beveren volgend seizoen niet meer coachen in 1e klasse B. De Wase club wuift hem na exact 1 jaar uit. Na de degradatie kon Hayen zijn hachje niet redden. "We realiseerden ons dat een frisse start voor volgend seizoen noodzakelijk is", zegt sportief directeur Roger Stilz.

  Naast Nicky Hayen moet ook zijn assistent Patrick Van Kets het schip verlaten.

   

  "We willen Nicky en Patrick van harte bedanken voor de inzet en kracht die ze iedere dag in hun rol legden. We wensen hen in de toekomst, zowel op sportief als persoonlijk vlak, het allerbeste toe", klinkt het bij sportief directeur Roger Stilz.

   

  "We realiseerden ons de afgelopen dagen dat een frisse start voor het komende seizoen noodzakelijk is. De komende dagen zullen we aankondigen hoe de technische staf er zal uitzien voor het seizoen 2021-2022."

  Gesneuveld in de barrages

  Waasland-Beveren kon zich in de competitie nog net verzekeren van de 17e plaats, maar in de barrages tegen 1B-club Seraing liep het mis. De heenmatch in Luik eindigde nog op 1-1, maar in de return in Beveren werd het 2-5. Zo kwam er een einde aan een verblijf van negen jaar in de Jupiler Pro League.

  VIDEO: Waasland-Beveren - Seraing 2-5

  lees/bekijk ook: