Stoffel Vandoorne over crash in Monaco: "Ik was even een passagier"

  De race in Monaco eindigde voor Stoffel Vandoorne met een crash.

  Stoffel Vandoorne en Mercedes verlieten Monaco zonder punten en dat was voor de 2e E-Prix op een rij. "We kunnen het ons niet meer veroorloven om terrein te verliezen halfweg het seizoen", klinkt het bij het Mercedes-team.

  Stoffel Vandoorne en zijn ploegmaat Nyck de Vries kregen met heel wat problemen af te rekenen in Monaco. De Vries viel uit door een technisch euvel, Vandoorne ook en dat veroorzaakte een crash.

   

  "Een lastige race in Monaco en helaas geen punten", reageert Vandoorne. "Ik weet echt niet wat er gebeurd is op weg naar bocht 10. Mijn achterwielen blokkeerden, ik verloor de controle en kon Wehrlein niet meer ontwijken. Ik was even een passagier."

   

  De Vries verloor de leidersplaats in het WK, Vandoorne zakte van 2 naar 6 in de stand. Teambaas Ian James beseft dat het moet veranderen als Mercedes nog wil meedoen voor de titel. 

   

  "Monaco was een pijnlijke ervaring voor ons. Halverwege het seizoen kunnen we het ons niet meer veroorloven om terrein te verliezen. We moeten nu in detail analyseren waarom we deze problemen gehad hebben. We willen opnieuw het niveau van het begin van het seizoen behalen."