Britse zanger Ed Sheeran wordt shirtsponsor van Ipswich Town

  Ed Sheeran is al heel zijn leven fan van Ipswich Town.

  Niemand minder dan de Britse zanger Ed Sheeran wordt vanaf volgend seizoen shirtsponsor bij de Engelse derdeklasser Ipswich Town. De viervoudige Grammy-winnaar wil zijn favoriete club op die manier richting nieuwe hoogtes stuwen.

  Ipswich Town is geen kleine naam in het Engelse voetbal. De ploeg uit de gelijknamige stad veroverde in 1962 de Engelse landstitel en werd twee keer vicekampioen (1981 en 1982). Verder stak de traditieclub ook de FA Cup (1978) en de UEFA Cup (1981) op zak.

   

  Lang vervlogen tijden, want in 2002 degradeerde het team naar de Championship. Uiteindelijk zakte Ipswich in 2019 nog een trapje lager richting de League One, waar het op 1 speeldag van het einde momenteel 9e staat.

   

  "De club is erg belangrijk voor de lokale bevolking en ik wil op deze manier mijn steentje bijdragen", zegt Sheeran. "Ik heb altijd genoten van de wedstrijden aan Portman Road en kijk ernaar uit om er snel terug te keren, zodra er weer supporters in het stadion mogen.

   

  "Nu de club nieuwe eigenaars heeft, beloven het spannende tijden te worden. Hopelijk kunnen we nu stoppen met aanmodderen."

   

  Op de shirts zal het logo '+ - = % x Tour' te zien zijn. "De betekenis daarvan zal later duidelijk worden", zegt de 30-jarige muzikant. '+', 'x' en '%' zijn alvast de titels van zijn eerste 3 albums.