Lotto-Soudal rekent op Ewan in de Giro: "Ik kom hier om te winnen, zoals altijd"

  Ewan neemt dit jaar de 3 grote rondes voor zijn rekening.

  Met de start van de Giro komende zaterdag trekt de eerste grote ronde van 2021 zich op gang. Lotto-Soudal wil in Italië de zure nasmaak van een teleurstellend voorjaar alvast doorspoelen. De Belgische formatie rekent daarvoor op zijn spurtbom Caleb Ewan. "Ik ben hier om ritten te winnen, zoals altijd", klinkt de Australiër vastberaden.

  Het wordt nog een druk najaar voor Caleb Ewan, want na de Giro trekt de 26-jarige sprinter ook nog richting de Tour en de Vuelta. Overal wil hij een ritzege meegraaien, te beginnen in Italië. "Ik heb hier nog gewoond, dus ik ben altijd blij om terug te komen. De wielergekke Italianen maken het altijd bijzonder."

   

  Toch zal Ewan de ritzeges niet cadeau krijgen, want met een sterk deelnemersveld is de concurrentie niet van de poes. "Met onder anderen Viviani, Gaviria, Groenewegen en Nizzolo zijn er veel gegadigden, en dan vergeet ik er zelfs nog een paar."

  Ik voel toch een beetje druk door het mindere voorjaar van onze ploeg.

  Caleb Ewan

  "Ik voel toch een beetje druk door het mindere voorjaar van onze ploeg, maar ik focus me gewoon op mijn eigen doelstellingen. Als ik elke grote ronde een rit kan winnen, dan kan de ploeg misschien toch nog terugblikken op een geslaagd seizoen."

  "Veel kans dat de sprints dit jaar chaotisch zijn"

  De naam werd al genoemd, maar ook Dylan Groenewegen maakt voor het eerst zijn opwachting in het peloton sinds de zware crash van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen. Zijn de sprints sindsdien veiliger geworden?

   

  "Sprinten is sowieso een gevaarlijk beroep, maar ik denk niet dat er ondertussen veel veranderd is.  De dranghekken zijn het gevaarlijkst en zonder toeschouwers vallen die nog makkelijker omver."

   

  "Volgens mij krijgen we dit jaar ook chaotische sprints te zien, want er zijn niet echt ploegen met een sterke lead-out. Veel renners zullen op het laatste moment moeten wachten om in de wind te komen en dan is het altijd chaotisch."

  Volg de Giro op Sporza

  • Sporza volgt elke etappe van start tot finish met live updates.
   
  • dagelijks flitsen op Radio 1.
   
  • Renaat Schotte is in Italië voor interviews, sfeerstukken en analyses.
   
  • Elke dag is er ook een uitzending van Sporza Giro, een dagelijks programma met Ruben Van Gucht. Van maandag tot zaterdag op Canvas (19.40 uur) en Eén (na Laat) en op zondag op Eén (22.40 uur). Ook met livestream te volgen op sporza.be en VRT NU.