• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook herkansing tegen Schmiedlova levert niets op voor Van Uytvanck

  Alison Van Uytvanck struikelde twee keer over dezelfde horde.

  Alison Van Uytvanck (WTA 68) heeft voor de 2e keer in 2 weken tijd verloren van de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 115). Ook in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Saint-Malo ging het mis voor onze landgenote: 2-6, 7-5, 6-3.

  Van Uytvanck kon zich vorige week niet plaatsen voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi in Madrid. Schmiedlova lag dwars in de eerste kwalificatieronde in 3 sets: 0-6, 6-2, 6-0.


  In het Franse Saint-Malo kreeg Van Uytvanck amper een week later een kans om revanche te nemen. In de eerste set stoomde ze door naar 6-2, maar net als in Madrid volstond een goede start niet voor de overwinning.


  Schmiedlova nam over in de 2e set (7-5) en liet haar Vlaams-Brabantse tegenstandster geen kans meer in de 3e set. Het tennistoernooi van Saint-Malo is aan zijn 10e editie toe en stapte voor dat jubileum over van het Challenger- naar het WTA-circuit.