Red Flames treffen onder meer Noorwegen en Polen in voorronde WK 2023

De Red Flames dromen van een eerste WK-deelname.

België kent zijn tegenstanders in de aanloop naar het WK vrouwenvoetbal 2023. De Red Flames zijn in een groep ingedeeld met Noorwegen, Polen, Albanië, Kosovo en Armenië.

Het WK 2023 vindt plaats in Australië en Nieuw-Zeeland. Om een ticket te mogen boeken, moeten de Red Flames eerst nog de kwalificaties overleven.

 

België, 18e op de FIFA-ranking, werd vandaag ingedeeld in poule F. De zwaarste tegenstander wordt Noorwegen (12e op FIFA-ranking). Begin deze maand gingen de Flames in een oefeninterland nog kopje-onder tegen de Noren met 0-2.

 

Met Polen (FIFA-30) krijgen de Flames nog een te duchten concurrent tegenover zich. Het laatste duel tegen Polen dateert van 2015, toen trokken de Flames met 5-0 aan het langste eind. 

 

De resterende 3 landen in de groep van de Flames zijn Albanië (FIFA-75), Kosovo (FIFA-115) en Armenië (FIFA-128).     

De Red Flames verloren begin deze maand nog een vriendschappelijk duel tegen Noorwegen.

Ingewikkeld barragesysteem voor beste tweedes

België doet in de kwalificaties een gooi naar een 1e deelname aan het WK.

Als het een van de 9 groepswinnaars wordt in de kwalificaties, dan plaatst het zich rechtstreeks voor het WK.

 

Eindigen de Flames 2e in hun groep, dan komen ze terecht in een ingewikkeld barragesysteem. Dat bestaat uit 2 rondes. De 3 beste tweedes gaan rechtstreeks naar de 2e (en laatste) ronde. De overige tweedes werken een 1e barragewedstrijd af.

Na de 2e barrage blijven 3 teams over. Die worden gerangschikt op basis van hun resultaten in de groepsfase en de 2e ronde van de play-offs. De top 2 gaat naar het WK, de 3e speelt nog een intercontinentaal barrageduel. De rondes worden telkens in 1 duel afgewerkt.     

De WK-kwalificaties vinden plaats tussen september 2021 en september 2022. De play-offs worden in oktober 2022 afgewerkt. Het WK zelf in 2023 zal voor het eerst bestaan uit 32 landen. 

Red Flames loten haalbare kaart voor WK